Англичаните категорични: Тръгват си от терена при расистка обида

Част от ст. "Васил Левски" ще бъдат затоврени за публика
Обновена: 9 окт 2019 11:29 | 9 окт 2019 11:13, Нели Христова
97
Англичаните категорични: Тръгват си от терена при расистка обида
Снимки: Reuters

"Ако се случи на един от нас, все едно се е случило на всички. Капитанът Хари Кейн каза, че дори само един играч да не е доволен, излизаме от терена", това заяви нападателят на Трите лъва Тами Ейбрахам, цитиран от БНР.

Преди месец мениджърът на националният отбор на Англия заяви, че ще разговаря с футболистите си относно това, как ще реагират ако бъдат обидени на расова основа от феновете на България или Чехия.

Още по темата

Европейската футболна централа УЕФА има протокол от три стъпки за действие в такива ситуации, като в най-крайния случай главния рефер може да прекрати мача, ако предупрежденията към феновете не бъдат уважени.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт събра отбора в понеделник, за да им даде инструкции.

"На срещата ни обясниха, ако има подобен инцидент, което за съжаление се случва понякога, какъв е протокола.", каза новака в националния отбор и съотборник на Ейбрахам в Челси Фикайо Томори.

"Ние сме отбор и не изолираме един човек. Хари попита какво ще се случи ако решим да пропуснем трите стъпки и директно прекратим мача, независимо от резултата - ако не сме доволни като отбор, ние ще решим дали да останем или ще си тръгнем от терена. Ще оставим УEФА да реши какво ще се случва след това - какво ще се случи с резултата и точките. Но тогава, единственото важно ще е да сме единни и света да види, че няма да търпим такъв глупав тормоз", заяви Ейбрахам.

"Трябва да сме готови, защото понякога отиваш в държави, където стават такива неща", казва още Томори.

УЕФА нареди част от Националния стадион "Васил Левски" да бъде затворен за публика, след като феновете обиждаха на расова и етническа основа играчи на съперника в мачовете на България с Косово и Чехия.

Англичаните убедително водят в подреждането в квалификационна група "А" и ако спечелят срещу втория Чехия в Прага, ще се класират на Евро 2020 още в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
България няма никакви шансове, затова и слага Ники Михайлов. Можем да направим услуга на Чехия, като мятаме банани на терена, а по целия сектор В опънем лозунг "холокост не е имало".
77
0
 
3
 
! Отговори
Кико преди 4 години
... чак и условия поставят тея
76
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Изсраел играе в същото първенство макар че не е европейска държава, в отбора му има не$ри макар че не приема никакви емигранти! Ако УЕФА не изхвърли изсраел от ЕВРО 20, българския отбор ще напусне стадиона!
75
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Англия си е уредила работите: Ако напуснат терена и УЕФА ги отстрани от участие в ЕВРО 20, България ще й отстъпи своето място. А не може ли БФС да съди Англия в Страсбург, че е принудила България да играе на празен стадион (единствената публика е била охраната на затворения сектор от УЕФА), което е лишило БФС от законна печалба. При такива условия, Бг. ще проведе следващите си мачове на стадиона на ТИРЕ в Егрополе.
74
0
 
4
 
! Отговори
Марио преди 4 години
Като не искат на расистка основа, нашите да ги навикат на полова.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако "англичаните" бяха англичани, едва ли някой щеше да се сети да ги обижда расистки.Виж нещо като "пияна, английска едиквоси, би могло да се чуе, ама расизъм едва ли. А те ми идват една камара протопитеци от намкъде си и как да им каже човек?!Защо се обиждат от цвета на кожата си? Може би защото повечето с такъв цвят са *** и го доказват пред света всеки ден ?!
72
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Нашите щели да скандират: - Не Гър ция - България...
71
1
 
10
 
! Отговори
z-rock преди 4 години
Аз не мога разбера, защо изричането на истинският цвят на кожата и бил обида!?!
70
1
 
0
 
! Отговори
Булгар булгар!!! преди 4 години
А дали и на Махатма Ганди му е бил блокирал капс-лока? Имаш ли инфо?
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** ***!!!И МАХАТМА ГАНДИ СИ НАРЯЗАЛ ПАСПОРТА, АМА БРИТАНСКИЯ.
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АНГЛИЙСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ СИ ТРЪГВАТ АКО ГИ ОБИДИШ.
67
11
 
3
 
! Отговори
Булгар булгар!!! преди 4 години
*** ме е изтрило без да иска, затова повтарям:100% *** ще се изяви. Добре, че си бих камшика от тая *** навремето. Паспорта го нарязах в момента, в който стъпих в обетованата земя.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Америка са афроамериканци,в Англия афроангличани ли са?Във Франция,Белгия,германия?Във Африка сигурно со афроафриканци.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО ИМА РАСИСТКА ОБИДА ЩЕ ИЗГОНИМ АНГЛИЧАНИТЕ ОТ ТЕРЕНА.
64
1
 
3
 
! Отговори
тамиту преди 4 години
па ако некой бел се осмели да ни вкара гол тогава изобщо нема да бием център. на самолета и обратно в англия. какви са тия белите тука бе. че и голове ще ни вкарват. същото и ако паднем или не водим с 3:0 до 20та минута. мислете му ***. 500 години сте го яли четвъртит. жените ви продължават и до ден днешен.
63
1
 
20
 
! Отговори
Край преди 4 години
Забранено е да казвате на черното -черно. Ще му викате бяло.
62
1
 
17
 
! Отговори
Мореплавател преди 4 години
Не съм расист - едни от най-добрите ми роби са черни. Въпросът е другаде - ако ядем банани на стадиона, това обида ли е? Ако сме с черни якета, това как ще се приеме от играчите? Ако псуваме на майка и използваме думи като "печка" или "въглен" откъде ще са сигурни, че не ги казваме на нашите си бразилци, което е доста по-вероятно?
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсни ингилизки номера,такива каквито са били и когато са градили и изградили империята си!Сега,след тази дрънканица,колко му е,същите изнежени ингилизчета,да хванат няколко български ***,които срещу достатъчно пари,могат да реализират една провокация и да изпълнят заканите на ингилизчетата.При това положение остава пълен бойкот на мача с едно извинение към българските футболисти,защото тези ингилизки *** във всички случаи ще им докарат беля с такова напущане и служебно 3:0 за ингилиз
60
1
 
21
 
! Отговори
f преди 4 години
по-добре въобще да не си губят времето да кацат...
59
3
 
22
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 4 години
Абе нека УЕФА,ФИФА,ФУФА, и всички истанали ФУФИ да кажат как да им викаме на тия,гледжосаните !!! Захарчета,Снежинки,Сладоледчета подходящи ли са ?