Зрелищна победа на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед с 4:2

"Мърсисайдци" запазиха шансове да попаднат в Топ 4
14 май 2021 06:30, Анисия Иванова
20
Зрелищна победа на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед с 4:2
Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 4:2 на стадион "Олд Трафорд" в отложен мач от 34-тия кръг на английската Висша лига.

Двата тима изиграха вълнуващ двубой, който до последния момент криеше много въпросителни. Домакините излязоха напред в 10-тата минута чрез Бруно Фернандеш, но още до края на първата част гостите обърнаха резултата в своя полза. Точни за "мърсисайдци" бяха Диого Жота(34') и Роберто Фирмино(45').

През второто полувреме Ливърпул нанесе трети удар, като точен отново бе Фирмино(47'). Маркъс Рашфорд направи резултата 2:3 в 68-мата минута и върна интригата, но в последната минута Мохамед Салах се разписа и сложи точка на спора.

Това бе първа победа за Ливърпул на "Олд Трафорд" от 7 години и тя дава надежди на "мърсисайдци", че все пак ще успеят да се класират в Топ 4. Към момента те заемат 5-то място, на 4 точки от Челси, но и с мач по-малко. Юнайтед се намира на второ моясто и отдавна си е подсигурил участие в Шампионска лига за следващия сезон.

Как премина срещата - в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
ливърпул преди 2 години
стига глупости не бил важен мач,точно това беше един от най важните мачове за сезон за манчестърските мишоци ,но се видя вчера как ги разбихме с 4-2 и ще им държи влага дълго време,дано играят така и на финала,предвиждам загуба за манчестър с 3-1....
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Ако бе беше важен мач и се пазеха за финала, защо излязоха с титулярният си състав? Юнайтед толкова искат да отстранят Ливърпул от ШЛ, че полегнаха на Лестър. Не ми говори за подценяване на мача ако обичаш. Просто *** толкова си могат. Цял сезон дузпи и аванти и пак няма да спечелят нищо, а за Ливърпул беше ясно след като 9 титуляра бяха аут, а ВВД го няма цяла година, че сезона ще е провал, но пак ви пръснаха.
3
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протежението на топката беше 65 на 35 по едно време за Юнайтед. Пул играеше като саутхеютън малко:)) пред вратата си.Но за Юнайтед това не е важен мач. Те са класифицирани за точ 4. Дори трябваше да съхранява някой играчи за финала на лига Европа .
2
0
 
1
 
! Отговори
Извод* преди 2 години
:)
1
1
 
11
 
! Отговори
Извоз преди 2 години
Ман Юнайтед напревиха 2 контраатаки за цял мач, от която една се превърна в автогол и една в гола на Рашфорд. Никаква креативност от тяхна страна в атака, пасовете куцаха. А за защитата им да не говорим - грешките бяха доста. Все пак няма как в 3 мача за 5 дена да очакваш само добри резултати. Много добър мач за Ливърпул.