Дават на отслабващите британци пари и здравословна храна

Отслабващите британци скоро ще започнат да получават безплатни талони за здравословни хранителни продукти, а също и малки парични суми за свалените килограми
24 яну 2008 13:42,
4
Дават на отслабващите британци пари и здравословна храна
Във Великобритания поощряват отслабващите. Снимка: Daily Mail

Отслабващите британци скоро ще започнат да получават безплатни талони за здравословни хранителни продукти, а също и малки парични суми за свалените килограми, пише Daily Mail.

Тези предложения са част от доклад по проблемите на борбата със затлъстяването, изготвен по поръчка на британското правителство.

В момента клинични признаци на затлъстяване се установяват при всяко пето дете и всеки четвърти възрастен във Великобритания.

Ръстът на заболяванията, свързани със затлъстяването, вече заплашва с криза националната система за здравеопазване. Прогнозите на експертите сочат, че към 2050 г. епидемията от затлъстяване може да обхване до 60 % от населението.

В доклада, внесен вчера за обсъждане в британския парламент, на 40 страници са изложени и предложения за засилване на пропагандата на здравословния начин на живот, организиране на допълнителни маршрути за велосипедисти в жилищните райони, увеличаване на часовете по физическо възпитание и въвеждане на задължителни уроци по здравословно хранене в училищата.

Идеята за материалното поощряване на отслабващите граждани британските експерти са заимствали от практиката на частни компании, които организират сред служителите си състезания по намаляване на килограмите с парични награди.

Към аналогични мерки за поощряване на отслабващите клиенти неотдавна прибeгнаха и някои служби за медицински застраховки в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
eee super pone taka da gi moyivirat horata ,da otslabnat ,inace virvi na losho,vseki treti e zatlistal.
2
0
 
0
 
! Отговори
ai-ai преди 16 години
Po4vam da debeleq i se mestq v Angliq!
1
0
 
0
 
! Отговори
mentat преди 16 години
"za" s dve ruce za vuvejdaneto na sushtite metodi i v BG