Шестгодишно почина при операция във Варна

Според резултата от аутопсията момченцето е починало от остра сърдечносъдова недостатъчност
27 фев 2009 16:34,
74
Шестгодишно почина при операция във Варна
Снимка: БГНЕС

Марин Георгиев (6 г.) от Белослав е починал при операция на сливиците, съобщиха от полицията във Варна.

Сигналът за инцидента е подаден около 18,30 ч. вчера.

В полицията са се обадили служители на медицинския център, в който е починало детето. Местопроизшествието е посетено от дознател и дежурна оперативна група, информирана е прокуратурата.

Детето е страдало от мускулна дистрофия, но според лекарите е можело да бъде оперирано. Смъртта на детето е настъпила, когато медиците са му поставили упойката. При интубирането сърцето му е спряло.

Според резултата от аутопсията момченцето е починало от остра сърдечносъдова недостатъчност.

Окончателните резултати от анализа на съдебните медици ще е ясен след около месец.

Лекарите, които е трябвало да проведат операцията, са д-р Юри Русев, специалист „Уши, нос, гърло”, и анестезиологът д-р Елена Райнова.

Д-р Венелина Милева, управител на Медицински център “Варна”, съобщи, че детето е имало заболяване на скелетните мускули, които са атрофирали, а заради честите инфекции на горните дихателни пътища се е наложило отстраняване на сливиците му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
все едно че си прочела мнение на лекар-невинни са.Ти какво очакваш да кажатцТя затова експертизата ще е готова след 1 месец-за да се забрави всичко и от всички напълно.В бг няма добри лекари те всички са еднакво некадърни.Нали от еднакви учебници учат и от едни и същи некадърни доценти и професори се обучават.
17
0
 
0
 
! Отговори
topor преди 15 години
Дори и изваждането на сливиците в този случай е високо рисково.При пълната упойка мускулите се изключват. А детето е "страдало от мускулна дистрофобия". Сърцето също е мускул. Вероятно проблемът е бил в упойките.За съжаление, нямя 100% успеваемост на медицината. Никъде по света. У нас още повече. И лекарите не са единствената пичина. Даже не най-важната.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те ако се бореха за живота му,детето щеше да бъде преди това в реанимацията.И оттам да го вземат за да го режат по спешност.Къде има подобна информация?Номер 11. пожелавам ти същото да се случи на най-близките ти хора.За които много ще те заболи.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Po-izmisleni lekari ot na6ite nqma. Vliza6 zdrav, izliza6 v 4uval.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лекарите в БГ са некадърници, само за пари реват, а вече им е все едно за пациентите - равнодушно оставят децата да умират в ръцете им, какво остава за възрастни хора! Лекари-убийци!
13
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 15 години
"Окончателните резултати от анализа на съдебните медици ще е ясен след около месец."---Е**си ... за какви времеви мащаби говорим...
12
0
 
0
 
! Отговори
до номер 7 преди 15 години
Прав си номер 7. Гадно за детето, но не винаги лекарите са виновни. Номер 8 - много често се правят подобни операции. Какво значи - рискова. Ако трябвад а се направи нещо, което може да помогне на това дете, което явно е страдало от тежко заболяване, се взема съгласие от родителите и се прави операцията. За съжаление, този път е с фатален край. Отново казвам - много жалко за детето и неговите родители, но ако това е бил начин да му се помогне - то е трябвало да се опита. Знам, че в България лекарите доста често допускат груби грешки и забряват клетвата, която са положили, но от друга страна не е редно да съдим хората преди да знаем всички факти! Все още важи правилото - невинен до доказване на противното.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vijte..govorite gluposti za lekarite-te mnogo dobre sa znaeli riskovete,nqmalo e drug variant qvno..vsqka edna operaciq nosi riskove,ako 6te i apendiks da e,deteto e bilo mnogo bolno i qvno sa se boreli za jivota mu
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
umrql ot upoika ?!?! oo da, No.2, nqma kak lekarite da sa vinovni ! Deteto e vinoven! Aman ot prostaci tuka...
9
0
 
0
 
! Отговори
cn преди 15 години
Нашите доктори са много самонадейни, не изслушват докрай пациента, а щом си поставят диагноза веднъж, смятат че това е, дори не допускат, че може да има и друга т.н. диференциална диагноза. по случая мога само да кажа, че няма правилно преценка при това заболяване на детето да се търси друга алтернатива, а не режи пък после ще видим....
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От какво е било тежко болно детето?Как се разбра,че е тежко болно? На тежкоболни не се правят операции.Кой би поел такъв риск?Имало дожри лекари.Има и добри джебчии по улицата.Дето няма те убият,само ще те оберат.И затова да сме им вечно благодарни.Само парите ни са взели.
7
0
 
0
 
! Отговори
Нина преди 15 години
Искам да прочета мнението на един, който е ЛЕКАР. Не искам да слушам разбирачи от всичко, които киснат в нета и плюват плява... Иначе наистина съжалявам за горкото момченце...
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ne vinagi da no......nashite doktori sa neopitni v rabotata si i tova e fakt izpital sum go za sujalenie ne go pojelavam na nikogo:( gorkoto detence.
5
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Нино нино, и оп, детето умряло от ...упойка? За жалост в БГ обикновено подобни случаи се държат на лекарска немарливост. Как може заради заболяване на скелетните мускули и чести инфекции на горните дих. пътища да умреш от.. упойка??? Детето е било на 6, и най-вероятно или са сбъркали дозата или не е трябвало изобщо да му правят пълна упойка. Тук не съм спец, но... от упойка? И какви са тия еспертизи съдебни 1 месец????
4
0
 
0
 
! Отговори
do 1 преди 15 години
Има и добри лекари у нас. Ако прочетеш внимателно, ще забележиш, че детето си е било тежко болно.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Porednata namarlivost na "doktorite" v Bulgaria!
2
0
 
0
 
! Отговори
Нина преди 15 години
До 1.. научи се да пишеш.. неудачник. Не винаги лекарите са виновни...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bg lekari v ek6yn... ne6tastnici !