Два смъртни случая от морбили в Сливен

Заразата в Сливенско избухнала, защото децата не са имунизирани
16 дек 2009 15:20,
20
Два смъртни случая от морбили в Сливен
Снимка: Булфото

Два смъртни случая от морбили са регистрирани в Сливен в последните дни, съобщи БНР. 16-годишно момиче е починало вчера от морбилозен енцефалит в инфекциозното отделение на Сливенската областна болница.

Първият смъртен случай от морбили от 8 години насам е починалото преди него в детското отделение на болницата 3-месечно бебе.

Според директорката на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Сливен д-р Виолета Узунова, ситуацията е много сериозна, защото боледуват предимно роми, които живеят в компактни общности, а болестта е силно заразна и се предава по въздушно-капков път.

Според началника на инфекциозното отделение д-р Митко Баев, кулминацията на епидемията от морбили предстои. Болестта тази година протича с тежки усложнения.

Заразата в Сливенско избухна, защото децата не са имунизирани. В момента в отделението се лекуват около 120 болни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
lqlqlqty12 преди 14 години
*** сатъпимръснигадниотвратителни
19
0
 
0
 
! Отговори
lqlqlqty12 преди 14 години
Майка ми е лекар и всеки ден ходят такива *** при нея..Понякога се е случвало аз като отида да има детски лекар и когато детския лекар приглежда цеганчето и после пита *** как се казва детето тя казва че незнае..пита мама и мама казва..тя даже незнае кога е родено..а и да умират..***..те са толкова мръсни и противни че нямам думи..аз съм 7 клас и понякога с още момчета от моя клас сме дежурни и има нахални *** които се налаги да ги бия и му викам да излиза то ми вика няма..
18
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
На няколко пъти слизах до жилището им, но още не се бяха прибрали. Към 03-30 слязох отново и ги намерих - бяха се прибрали и си легнали. Ходили на гости и забравили детето на стълбите... Бележката се търкаляше пред вратата. Въобще не си направили труда да намерят някой грамотен, за да им я прочете, камо ли да попитат за детето, или да го потърсят. Не дойдоха и да си го приберат. Наложи се аз да го сваля. А то беше заспало като *** след толкова ядене. След 7-8 години и то стана майка...
17
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Абе, *** им работа!... Преди време, във входа, където живее майка ми, имаше младо, *** семейство с 4 деца - около 20 годишни. Една вечер, когато се прибирах, видях на стълбите да седи 3-4 год. *** и понеже беше студено, гоприбрах в къщи. Прегледах го за *** и извиках няколко съседа, за да не ме обвинят в нещо. Оставих бележка на вратата им, за да дойдат да си приберат ***, но не ми мина през ума, че може да са неграмотни... Малкото изяде цяла тава свинско с ориз за три ча
16
0
 
0
 
! Отговори
irkata-lekar преди 14 години
Уважаеми Анонимен,когато майката не е имунизирана/а родените след 76 г свички трябва да са имунизирани по календар/та тази майчица няма как да предаде готови антитела на новороденото си бебе,които държат средно до 1 г възраст,след което следва имунизация на бебето за изработване на собствена защита.Понякога децата плащат скъпо за безумните си родители-защото няма виновни деца, а има безотговорни и *** родители.които за съжаление ще възпитат същото безумие и безотговорност у децата си????
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а преди тва беше гъша *** същото заболяване
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каква имунизация срещу морбили на 3-месечо бебе?? Я прочетете малко, бе, "журналисити". Като напишеш "имунизационен календар на Република България" в нета, излизат 110 000 сайта...
13
0
 
0
 
! Отговори
gendoff до Д-р Хаус преди 14 години
Морбили и рубеола са различни заболявания. Като не си сигурен, поне не пиши глупости да ти се смеят хората! А *** като не се имунизират, да ***, заболяването обаче може да се прехвърли и върху имунизирани с отслабена имунна защита - онкоболни, болни на кортикостероидна терапия и т.н., така че всъщност проблемът е сериозен и не засяга само ***.
12
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Ами естествено че така ще стане, те мангалчетата като се родят не ги записват в регистър пък какво остава за имунизация. Много често срещана ситуация е и имената на децата не си знаят. Чисто и просто при *** човешкият живот няма тази стойност както при хората.
11
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Слагайте ми колкото щете минусчета - по-добре един *** *** като куче от някоя зараза, отколкото да му търпим кражбите и да го хрантутим цял живот, че и да се плоди като заек отгоре на всичко.
10
0
 
0
 
! Отговори
РОСЕН преди 14 години
българи от африка
9
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
На кой му пука за някакви мръсни *** - да *** !!!! Лошото е, че ги лекуват с нашите пари !!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То да са само роми-добре ама не са
7
0
 
0
 
! Отговори
Д-р преди 14 години
Едното няма нищо общо с другото, това са две различни заразни заболявания
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
влез в гугъл за информация д-р Хаус
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
д-р Хаус се е хаотизирал морбили и рубеола са различни инфекциозни болести
4
0
 
0
 
! Отговори
д-р Хаус преди 14 години
младеж, питай майка си какво е рубеола.
3
0
 
0
 
! Отговори
Nobi преди 14 години
д-р Хаус веднага да се връща в училище
2
0
 
0
 
! Отговори
д-р Хаус преди 14 години
откъде го измислиха морбили. навремето се казваше рубеола.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ужасно е -кошмар