Свършват ваксините срещу хепатит Б за бебета

Първата доза срещу болестта се поставя още в родилния дом
14 юли 2010 07:29,
19
Свършват ваксините срещу хепатит Б за бебета
Снимка: Булфото

Ваксините срещу хепатит Б за бебета са на привършване, съобщиха педиатри.

От здравното ведомство пък коментират, че липсата им е временна и доставките ще бъдат подновени до края на другата седмица.

Причините са производствени проблеми на фирмата производител, каза д-р Кунчев, завеждащ отдел "Надзор на заразните болести" в МЗ.

Задължителният имунизационен календар изисква първата доза срещу заболяването да се постави още в родилния дом.

Следващите се бият от личните лекари и педиатрите 30 дни след раждането и на половин годинка.

Ако поставянето на ваксината се забави с четири-пет месеца, няма пряка опасност бебето да се инфектира с вируса на хепатит Б, но се нарушава имунизационният ритъм за поставянето на следващите ваксини, обясниха лекарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ваксина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
pipe преди 13 години
Под натиска(какъв точно натиск не знам!) на една мощна фармацевтична компания, започваща с Г, в имунизационния календар се вкара антипневмококова ваксина, която до голяма степен е безсмислена. Правят се три ваксинации на дете, вяка по 98лв., общо близо 300лв. Затова не останаха пари за ваксини против хепатит В, шарки, паротит и др., които са много, много по-важни от пневмококовата ваксина. Това е положението.
17
0
 
2
 
! Отговори
ререре преди 13 години
Генетик, хайде да не ти напомням защо не се ваксинираме срещу СПИН, а също и срещу Хепатит С - ЗАЩОТО НЯМА ВАКСИНА СРЕЩУ ТОВА! Не печеля НИКАКВА комисионна. Освен това Хепатит Б има висока степен на контагиозност, за разлика от другите изброени. Мисля, че си достатъчно компетентен да знаеш кои са тези манипулации (не само за бебетата), но ако не знаеш, отвори си книжките и ги прочети!
16
3
 
0
 
! Отговори
генетик преди 13 години
до: реререби ли написал кои са тези манипулации, които толкова много застрашават бебетата? А защо сега точно ги застрашават бебетата? а преди въвеждането на тази ваксина през 2000г какви манипулации са правени на бебетата? Не аз, а ти натрапваш глупости, явно печелиш добра комисионна от продажба на ваксини. Добре, ще защитим бебетата от хепатитВ с васкина, но как ще ги защитим от СПИН според тебе тогава?! А рисковите манипулации водят и до СПИН, не само до хепатит В!
15
0
 
2
 
! Отговори
ререре преди 13 години
Проблемът е, че имаме некадърно правителство, което не може да уреди непрекъснатост на доставките дори за ваксини за децата и за лекарства за онкоболните, да не говорим за по-високите нива на обслужване. Това не може да убегне дори на 10-годишно дете! Всичко останало са технически подробности.
14
0
 
3
 
! Отговори
ререре преди 13 години
Бебетата са не по-малко застрашени от инфекция с хепатит Б - голяма част от тях претърпяват манипулации, от които могат да се заразят, особено в страна като България, в която даже няма достоверни данни за заболеваемостта. Не е доказан риск от ваксинацията на бебетата, честотата на реакции към ваксината не е по-голяма от тази при възрастен. Гледкай си хромозомите, като не искаш, не ваксинирай СВОИТЕ деца, но не натрапвай глупостите в главата си на околните.
13
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Ще пропусна коментарите "за" и "против" ваксините, понеже темата е много дълга, а и ваксина против личностната черта на българина "всички наопаки, аз - на терсене" не е измислена. И двете ми деца са ваксинирани, без да агитирам други в интернет и да им обяснявам колко е вредно да не си ваксинират децата. Както и да е. Питам се обаче, кака така ако проблемът е ПРОИЗВОДСТВЕН, както пише в статията, едва днес е обявена обществена поръчка за ДОСТАВКАТА на липсващите ваксини? Нещо ми убягва сигурно?
12
1
 
0
 
! Отговори
генетик преди 13 години
до номер 12Хепатит В става хроничен и при възрастни индивиди, а води до смърт защо вируса причинява *** на чернодробните клетки. Понастоящем възрастните хора(порасналите бебета)също могат да се ваксинират за хепатит В. Безумното в случая е, че се ваксинират бебета с васкина, която може да бъде поставена много по-късно. Възрастните индивиди са изложени на много по-голям риск от заразяване поради начина им наживот или рабта с клинични материали.Бебетата не са в рисковите групи за заразяване
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хепати Б става ХРОНИЧЕН при бебетата и малките деца,а стане ли хроничен може да доведе и до смърт. .Ей за това са тия ваксини бе неграмотници.Ако искате си ваксинирайте децата,лошото обаче ,е че после те ще страдат заради вашето мислене.А острите реакции след ваксини са толкова минимален процент,че не си струва риска.
10
0
 
5
 
! Отговори
мр преди 13 години
Ако се зарази детето ти, друга песен ще запееш! Тогава сигурно ще обвиниш държавата! Не стига, че са безплатни ваксините, ами и големи претенции имаш!
9
6
 
0
 
! Отговори
генетик преди 13 години
Ваксинирането срещу хептип В на бебета е абсурдно! Това означава, че в здравната система няма елементарна хигиена - след като педиатри уверяват родителите, че така се предпазвали "белите" бебета от "***" такива, а също така и от немърливи зъболекари!!! Ами само хепатит В ли се предава по този начин?! А тогава как бебетата са защитени от хепатит С и СПИН??? Щом хигиената е толкова лоша,според педиатрите,значи бебета трябва да се ваксинират срещу СПИН и хепатитС,на такива васкини няма?!
8
6
 
0
 
! Отговори
майка преди 13 години
даа, аз сега очаквам да ми спрат детските защото не се съгласих да си ваксинирам детето на 1 г. и 2 месеца бебе, след като мн.добре знам какъв е съставът на тези ваксини
7
1
 
3
 
! Отговори
нз преди 13 години
Ваксините се слагат или поставят ,а не се бият.Пишете като ученици в 8-ми клас.
6
3
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 13 години
Да ти кажа ли защо се ваксинират бебетата с/у хепатит б? Ами защото (каза ни го педиатъра, а и в родилния дом) бебетата се раждат заедно с едни черни, мизерни, мръсни, гадни, долни полу-човеци (чийто разноски м/у другото поемаме ние белите) и от там идва реалната опасност. Следващата опасност идва от мърлявите зъболекари 5-6 години по-късно.
5
1
 
5
 
! Отговори
Позор! преди 13 години
Как може, бе, не ви ли е срам? Свършвали ваксините за бебета, ама милионите и милиардите, ограбени от българския народ в джобовете на всевъзможни *** и престъпници не свършват! И никой няма кой да им ги вземе и да ги набута в затворите! Позор!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свръшват ваксините срещу хепатит Б за бебета!/Ъ/?НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СА КАЖЕ ИМА ВРЕМЕННО ЗАТРУДНЕНИЕ ЗА ДОСТАВКА НА ВАКСИНА ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО?АКО НЯКОЯ ЖЕНА ЩЕ РАЖДА СЛЕД СЕДМИЦА И ПРОЧЕТЕ ТОВА ЩЕ Я ВКАРАТЕ В ШОК ,КАКВО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ С БЕБЕТО И!
3
0
 
1
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
оправете си заглавието
2
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време е да започне дискусия на висок глас за вредата от ваксините.И родителите да са тези,които да решават дали детето им ще бъде ваксинирано.Много интересно защо първата ваксина е срещу хепатит Б,при положение,че той се предава по полов и кръвен път-как едно здраво новородено би се заразило?
1
0
 
4
 
! Отговори
мина преди 13 години
Пак някой не си е свършил работата.