Откритие повишава ефективността на оплождането ин витро

Учените предсказват кои ембриони ще се развият правилно
4 окт 2010 10:44,
12
Откритие повишава ефективността на оплождането ин витро
Снимка: БГНЕС

Американски изследователи са открили начин да предсказват кои ембриони е най-вероятно да се развият правилно. Те се готвят да лицензират откритието си, предаде Ройтерс.

Според тях новите тестове ще помогнат на клиниките за оплождане ин витро да избират най-добрите ембриони, които да се имплантират в тялото на майката.

Това ще помогне на майките да избегнат няколко поредни процедури, както и да се намали нуждата от сегашния метод, при който се имплантират много ембриони, за да се стигне до една бременност, което може да доведе до множество раждания.

Откритията им, публикувани в Nature Biotechnology, дават и нова информация как се развиват ембрионите на няколко дни и защо децата наследяват някои гени от майката, а други – от бащата.

"Нашите резултати хвърлят светлина върху развитието на човешкия ембрион", пише Рени Рейджо Пера от университета Станфорд. "Нашите методи и алгоритми може да осигурят начин за ранна диагностика на потенциала на ембрионите в изкуственото оплождане".

При оплождането ин витро децата се създадат, като сперматозоидът се съединява с яйцеклетката в лаборатория, след което се пренася в матката на жена, за да се развива. Повечето не се развиват правилно и лабораториите търсят начин за подобряване на успеваемостта си.

Някои клиники имплантират повече от един зародиш, което при успех води до раждането на тризнаци и четиризнаци. Подобни деца почти винаги се раждат по-рано и имат хронични здравни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
dr House преди 13 години
До: Ra40Аз, макар и да не съм истински доктор, съм достатъчно подготвен да коментирам. Никога не казвам нещо, което не е предварително проверено.Не съм ги броил държавите в които има такива ограничения, но в повечето държави има такава практика. Предимплантационната Генетична Диагностика е цяла наука, как да я опиша с 200 символа? Основно се използва за скрининг за някои по-тежки генетични заболявания.
11
1
 
0
 
! Отговори
Ra40 преди 13 години
до Dr HouseИли по -скоро Dr.Mengeleкато си толкова "светнат",айде изброй в колко страни от ЕС са забранени имплантиране на повече от 1 ,в колко на повече от 2 и къде няма ограничения?? както и -в какво се изразява тази технология -"предимплантационна генетична диагностика"??? И,ако обичате,не се изказвайте неподготвени или поне ако нямате искренно отношение към проблема! Срамно е да си чешите езиците и пръстите ,само защото имате свободно време да киснете по форумите1 лек ден
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***!
9
0
 
5
 
! Отговори
dr House преди 13 години
Що ли имам чувството че се пишат стари новини?В повечето страни от Европейския Съюз е забранена имплантацията на повече от два, а понякога дори от един ембрион!Освен това отдавна вече същестува изследване наречено предимплантационна генетична диагностика. Тя е предимно с цел намаляване риска от имплантиране на ембриони с генетични дефекти, но мисля че може да се използва и за оценка на способността за имплантация, която между другото зависи и от матката, не само от ембриона.
8
11
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
Какво общо има майчинският инстинкт и възпроизводство с реално неадекватно поведение? Как една жена, която знае, че е генетично увредена съвсем егоистично харчи народни пари, за да задоволи нуждите си?И как същата тази жена ще се надява на здраво и интелигентно поколение?
7
1
 
5
 
! Отговори
Димитрова преди 13 години
Немога да повярвам,че това са думи на майка, а ако не са майчини, не разбирам смелостта на това изказване.Никой не е застрахован.
6
5
 
1
 
! Отговори
Бибето до 4 преди 13 години
Много фалш, много нещо, Анонимко.
5
4
 
1
 
! Отговори
BG Dreams преди 13 години
Чудесно. От 7 000 000 000 човека ще станем двойно.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да ти кажа, че тези "вмешателства" дават едни желани и добре гледани деца.Дават пълноценни семейства и българчета.Нямам сили да ти пожелая няколко неуспешни опити ин витро в семейството и да те чуя каква песен ще запееш...
3
0
 
0
 
! Отговори
Poznaha v... преди 13 години
GATAKA! :))
2
15
 
0
 
! Отговори
Виолина преди 13 години
Стига вмешателства в природните закони ! Тези "учени " ще модифицират някое зомби , което да унищожи човечеството! Да им се пръснат колбите !Дано!
1
0
 
7
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
По принцип съм *ЗА* за природните закони Нямам против метода *ин витро* само ако дава гаранция за нормален плод Според мен,всяка жена е преживяла много душевни страдания и в този метод е нейната надежда Ако нейният организъм не се справи веднаж-може да опита пак,което е свързано с допълните лни страдания И ако в крана сметка се роди увредено дете-душевната трагедия е трудно поносима Но науката има думата