Солите за вана – опасни за здравето

Зачестяват случаите на интоксикация след използването им
Обновена: 12 яну 2011 12:25 | 12 яну 2011 12:25,
4
Солите за вана – опасни за здравето
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Експертите от американските центрове по токсикология Rocky Mountain Poison and Drug Center и American Association of Poison Control Centers обявиха, че солите за вана би трябвало да бъдат забранени, тъй като оказват изключително вредно влияние върху човешкото здраве.

Лекарите са разтревожени от страничните ефекти, които възникват вследствие използването на солите, съобщи АМИ-ТАСС.

Сред тях са повишено кръвно налягане, увеличаване честотата на сърдечните съкращения, превъзбуда, халюцинации, а в някои случаи дори параноя и загуба на паметта.

Съществува информация, че солите за вана се използват като заместител на кокаина при експерименти с наркотици. Вече е установено, че този тип продукти за вана са много близки с метамфетамина.

Съдържащото се в солите вещество methylenedioxypyrovalerone, или MPDV, не се препоръчва за използване за медицински цели в САЩ.

В щата Луизиана само през декември 2010 г. са регистрирани 85 случая на интоксикация с въпросното вещество след употреба на соли за вана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"този тип продукти за вана са много близки с метамфетамина." отивам да пълня чувалите
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
както винаги у нас продават най-некачествената стока! за толкова години нито веднъж не съм получил халюцинации във ваната (((
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...повишено кръвно налягане, увеличаване честотата на сърдечните съкращения, превъзбуда, халюцинации, а в някои случаи дори параноя и загуба на паметта." Тия сигурно сипват цял чувал! То се слага една лужица.