Коктейл от сокове е полезен за сърцето

Той кара стените на артериите да се отпуснат
Обновена: 5 май 2011 15:42 | 5 май 2011 15:42,
6
Коктейл от сокове е полезен за сърцето
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Коктейл от плодови сокове – от грозде, червена боровинка и касис, може да има благотворен ефект върху сърцето, съобщи Би Би Си.

Френски учени изпробвали ефекта от коктейла върху артерии у свине в лабораторна среда и установили, че той кара стените на артериите да се отпуснат.

Остава да се провери дали плодовите сокове подобряват състоянието на сърдечносъдовата система, отбелязват учените. Получените резултати потвърждават, че плодовете и зеленчуците намаляват риска от сърдечни болести, оповестиха от Британската фондация за сърдечносъдови заболявания.

"Все още обаче не можем да разберем защо някои плодове и зеленчуци са по-полезни от други, заяви диетоложката Трейси Паркър от фондацията. Дори резултатите от това изследване навеждат на мисълта, че учените не могат да обяснят каквато и да било връзка. Знаем все пак, че трябва да поглъщаме значително количество плодове и зеленчуци като част от балансирана диета, а консумацията на плодови сокове е подходящ начин да го правим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: сърцесокартерии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
от тъп преди 12 години
Аз съм токсиколог, но понеже статиите са несериозни, реших да се пошегувам и аз накратко, че са дълги формулите. Истината е, че за съжаление, вече трябва да внимаваме и с "полезните" неща. "ЕКО"-то продава сериозно при тази паника и загриженост на хората за здравето им и на техните деца.Пишете "Монсанто" в търсачките. На първо време стига и това.
5
2
 
2
 
! Отговори
остър преди 12 години
***, верно си ***! колкото и да мажеш и тъпчеш плодовете и зеленчуците с отрова, те не стават вредни. вредна е ОТРОВАТА, плодовете сами по себе си остават полезни. то в момента и дишането е вредно, щото и въздухът е пълен с ***. ама вредят ***, не самия въздух, схвана ли?
4
2
 
9
 
! Отговори
тъп преди 12 години
Прочетох 2 пъти материала, ама не разбрах - да го пия ли или не? Тоест, разбра ли се какво действие има този коктейл или да чакам да видя свинете дали ще умрат.А плодовете и зеленчуците ако са пълни отвътре и намазани отвън с отрова са категорично вредни.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
офффф..... мъъъъка, мъка! ми да бяха питали баба ми - тя щеше да си им каже, че сокчетата са полезни, цигарите и алкохолът - вредни. то не е далече от акъла, май....
2
2
 
12
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
Онзи ден мишките пушиха цигари с никотин, днес *** пият сок, утре ще пуснат интернет на маймуните и наистина ще стане голямо шоу.
1
1
 
6
 
! Отговори
естет преди 12 години
Тази снимка прилича на онези, от квартирата на убития Осама, с кръвта.