Магданозът и целината - ефикасни срещу рака на гърдата

Растенията забавят развититието на туморните клетки
15 май 2011 17:22,
1
Магданозът и целината - ефикасни срещу рака на гърдата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Магданозът и целината могат да спрат мултиплицирането на туморни клетки при някои видове рак на гърдата, сочат
резултатите от американско изследване, цитирани от ЮПИ.

Експертът по биомедицински науки Салман Хайдър от Института по ветеринарна медицина към университета на Мисури и колегите му изложили плъхове, засегнати от определен вид рак на гърдата, на ефекта от апигенин - съставка в магданоза, целината, ябълките, портокалите, ядките и други растителни продукти.

Учените установили, че плъховете, изложени на ефекта от апигенин, развиват по-малко тумори, а освен това развитието им е забавено в сравнение с гризачите, които не са изложени на ефекта от съставката. Хайдър е на мнение, че резултатите от изследването ще са от значение за жените, подложили се на някои хормонозаместителни терапии.

"Знаем, че някои синтетични хормони, използвани при хормонозаместителни терапии, ускоряват развитието на ракови образувания на гърдата, заяви експертът. В рамките на изследването плъхове бяха изложени на ефекта от химикал, използван често при хормонозаместителни терапии - прогестин, известен като медроксипрогестерон ацетат. 

Всъщност става въпрос за същия синтетичен хормон, ускоряващ развитието на тумори на гърдата. Изглежда, че съхраняването на малко количество апигенин в кръвта е важно, за да се забави появата на рак на гърдата, който се развива като реакция срещу прогестините.

Вероятно е добра идея ежедневно да се консумират малко магданоз и плодове, за да се осигури нужното минимално количество апигенин в кръвта."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
рака на гърдата преди 12 години
Срещу рака на гърдата или фиброзната тъкан се пие разтвор на Лугол(5% йод). Млечните жлези, а и не само те, съдържат огромно количество йод. 150 мкг каквато е днешната дажба, приета от лекарите, е свръх НЕДОСТАТЪЧНА. Просто потърсете в търсачките и ще намерите истината за това което ви говоря. Дано страдащите жени ме послушат.