Антибиотиците виновни за затлъстяването?

Този вид лекарства променят чревната микрофлора
Обновена: 2 ное 2011 11:51 | 2 ное 2011 11:51,
8
Антибиотиците виновни за затлъстяването?
Снимка: архив, Булфото

Използването на антибиотици през последните 70 години преобрази медицината. Сега учените говорят за това, че те са променили и самия човек. Прекомерната им употреба може би стои зад разгръщат се епидемия от затлъстяване, пише Daily Mail.

Специалистите провели експеримент, за да покажат какъв ефект има прекаляването с антибиотици.  Оказва се, че те променят необратимо чревната микрофлора. Възможни са още хормонални нарушения, в резултат на което човек изпитва необясним глад.

В експеримента са използвани лабораторни мишки, разделени на две групи. На едната група животни са давани антибиотици, а на другата – не. Резултатите показали, че след известно време мишките в първата група увеличили теглото си.

Според учените така се случва и при хората. Това важи най-вече за случаите, свързани с инфекции, предизвикани от стомашната бактерия Helicobacter pylori. Макар повечето от тях да не толкова опасни, лекарите предписват антибиотици за лечението им, което променя работата на чревния тракт.

Според статистиката едно американско дете преминава през 10-20 курса антибиотици до навършването на 18-години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
потърпевш преди 12 години
7- поради венерически проблеми и калпава доцентка която вече е професор, та тя в продължение на 6-8 месеца ме тъпкаше с почти всички широко-спектърни антибиотици, като ципрофлоксацин, клацид и още няколко, но вече не си спомням имената, защото беше преди 10-год.Не е само кандидата, а също и чревната флора също и колити, понижава имунната до степен в която са появат също и ещаен бар и други. В крайна сметка става метаболитен съндром, който по-мой сметки е лечим само във фантазиите на докторите!
7
0
 
0
 
! Отговори
келеша do 5 преди 12 години
Потърпевш, ако не е тайна, сподели кой антибиотик пиеш и за каква продължителност.Просто ми е интересно, откъде може да се получава този ефект, а всеки антибиотик е много по-различен от останалите, аз повече от година бухах нонстоп антибиотици и нямах подобен ефект.. възможна връзка,която аз виждам с пълнеенето е кандидата,ама дали е тая?? как мислиш?не знам за такъв антибиотик,който да влияе на хормоналния баланс..
6
0
 
0
 
! Отговори
доктор Уч преди 12 години
а какво ще кажат платените учени за ксеноестрогените?:)
5
0
 
3
 
! Отговори
потърпевш преди 12 години
Статията е ябсолютно вярна, за съжаление съм същата ситуация...
4
1
 
4
 
! Отговори
any преди 12 години
Машалла! Сега остана да отворят некой стар съветски учебник за доктори от 50те - 60те години и да прочетат, па да научат най-сетне, че антибиотиците се пият заедно с витамин В комплекс!!! Именно за здраве на чревната флора!
3
13
 
1
 
! Отговори
а де де преди 12 години
Това е пълна измислица лъжа.Когато се приемат бол антибиотици не ти се яде губиш апетит храненето за теб е наказуемо начинание след ядене следва хапче.Щом приемаш антибиотици това е болестно състояние няма такъв органи-зъм кадето да приме подобна химия и да пълнее.
2
0
 
8
 
! Отговори
келеша преди 12 години
"Според статистиката едно американско дете преминава през 10-20 курса антибиотици до навършването на 18-години."ето това са мутантите.. хихи
1
7
 
8
 
! Отговори
някой преди 12 години
Да бе, ти маай пръжки с лук, нагъвай мазни пасти по цял ден и после - антибиотиците ти виновни!