Починалата родилка не искала да остава в "Шейново"

Това твърди д-р Лина Димитрова, която първа прегледала Надежда
Обновена: 23 ное 2011 18:49 | 23 ное 2011 18:49,
121
Починалата родилка не искала да остава в "Шейново"
Снимка: архив, Булфото

Д-р Лина Димитрова, която първа е прегледала починалата в „Шейново“ 35-годишна родилка, заяви, че е предложила на жената да остане в болницата, но тя е отказала и е решила да си отиде вкъщи.

По думите на лекарката тя е направила обстоен преглед, който показал, че родовата дейност още не е започнала. 

От ръководството на "Шейново" съобщиха, че медицински съвет в болницата ще наложи дисциплинарно наказание на лекарката.

Д-р Димитрова обяснява, че при първото идване в болницата прегледала пациентката и й обяснила, че се намира в латентна фаза на раждане. Казала й също при евентуално зачестяване на маточните контракции или изтичане на околоплодни води да дойде в болницата. 

След час бремената се е върнала отново. "Прегледах я отново вагинално, без промяна в статуса. Предложих й хоспитализация в отделението "Рискова бременост", за да не се разкарва, да се притеснява толкова. Пациенката отказа под предлог, че няма кой да й гледа детето и реши да се върне вкъщи и да дойде отново при засилване на маточните контракции", посочи д-р Димитрова пред БНТ.

Още по темата

По думите й акушерката, която е била с нея, може да потвърди, че родилката е отказала да остане в болницата. 

Пациентката обаче не е подписвала документ, че не желае да остане в лечебното заведение.

"Не е подписала, защото имаше такава тълпа от пациенти за прегледи, че просто не можехме да се обърнем със самата акушерка. Бяхме затрупани от прегледи", обяснява лекарката.

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата. Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение, но впоследстие детето също почина.

Здравният министър Стефан Константинов заяви, че роднините на жената са прави, като казват, че жената е била размотавана. Той обеща, че случаят ще бъде изяснен и виновните ще бъдат наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Шейновородилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
3
 
! Отговори
Macho до 55 преди 12 години
Има един виц който завършва със следното: "НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА"- казал го е един овчар на един БИЗНЕСМЕН, давам ти го като домашно да го научиш този виц. Хайде със здраве.
76
6
 
14
 
! Отговори
до Весо преди 12 години
Аз досега не съм видял лекар да работи за без пари!!!Защо пишеш глупости.Лекарите в Бг са още с разбирането,че всички пациенти трябва да са като бай Петко от село Паздерино,като иде при доктора и да го гледа като Бог.Според тях всички пациенти трябва да се отнасят към тях като бай Петко с раболепие и да благоговеят,че доктора им е обърнал внимание.Свърши тая,щом си плащам здравната осигуровка лекаря работи за мен и за другите които му плащаме заплатата.Ако не му изнася ей я чужбината.
75
19
 
7
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Тези които плюете лекарите - простите Гербаджии които слушат само тезисите на един *** който съсипва цяла България моля следващият път когато ви се наложи не ходете на лекар. Раждайте си в къщи няма лошо дори мисля че вече е разрешено. Ако трябва да се оперирате ходете в чужбина и вижте как е там. Това е искахте ГЕРБ на ви ГЕРБ Това е ГЕРБ смърт и разруха
74
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сравнете живота който живее един откровен вулгарен *** като Пищова,и дежурствата на лекарите в Шейново-дали младостта си,мъката си,най-хубавите си години в учение и труд,за да бъдат полезни на Обществото,по цял ден в човешка мъка,фекалии кръв и урина....и за благодарност-псувни,ругатни и клетви! Е,заслужава ли си?
73
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След толкова случаи на лекарска некадърност с родилки и новородени, човек да го е страх да направи дете, защото май в БГ работата с раждането е на късмет. До къде сме я докарали просто. Не знам от образование ли, от мързел ли, а може би от чиста некадърност, докторите правят толкова грешки. Иначе после пискат за осигуровки, клинични пътеки и т.н. Щом искаш пари трябва да си вършиш работата съвестно и отговорно.Още повече ,че докторите би следвало да обичат професията си и да я работят с удоволст
72
5
 
0
 
! Отговори
колекар-търгаш преди 12 години
Браво 55! Такава самоирония само доказва, че все още има хора с чувство за хумор! Дано са те разбрали, защота иначе лошо ти пише.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Любомирчо,*** нещастен.къде виждаш "пзарна икономика" с делегирани бюджети бе?Къде виждаш "пазарна икономика" в нашето здравеопазване с хиляда безумни ограничителни разпоредби,наредби и поднаредби?Я недей заблуждава хората!А за останалата част от написаното си прав!
70
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ако съм на лекарите в Шейново,след всичката тая неблагодарност и помия излята върху им,ще си взема шапката и хайде надалеч! По-добре миене на чинии и и каране на такси в Испания,ама спокоен живот.Отколкото хули,стрес и инфаркт на 48 г. тука!
69
7
 
3
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Нали искахте пазарна икономика сега плащаите или умирайте. Докторите бяха превърнати в счетоводители. Първо се мисли за бюджета след това за това какво да лекуват. Между другото само да спомена в България смъртноста при раждане не е по голяма от тази в Европа но се увеличава. Само че никой не казва за хилядите спасени животи от лекарите а много бързо го забравяте това и ги поставяте всички под общ занменател. Само да ви кажа че с това управление нещата ще стават още по зле
68
8
 
7
 
! Отговори
весо преди 12 години
Докторите са виновни за всичко, има си и клетва!!! Всички са много настроени да ги съдят, затварят и т.н. защото не могат да правят това спрямо други професии, нали? Доктора трябва да е с д-то нагоре, да се кланя, да не получава пари и тн... Тогава българина е най-доволен!!!
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Макиавели не познавам как е в Германия В България има и за дискотеки а има и такива без връзки и зубрят като луди Не са всички еднакви .Проблема е ,че на българина му се набива в главата ,че най най некадърните лекари са в България
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 53Аз за 5 години следване в Англия и Германия,на изпит само веднъж видях една колежка да преписва и се изненадах(в България съм следвал само два семестъра,но видях какво чудо е по време на изпит,как се преписва и всички се прикриват един друг),когато други колеги като я видяха отидоха и казаха на квестора,че тя преписва и след това я изключиха от университета.
65
5
 
8
 
! Отговори
бай мангал преди 12 години
Ако родилката беше ***, нямаше да я връщат и сега може би щеше да е жива. Какво да ви кажа, братя българи Вие не си отстоявате правата и облечените във власт са свикнали да ви ,,мачкат''. Съболезнования на близките на починалата и дано тя е отишла на по-добро място.
64
6
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
Ти не си нито лекар, нито бизнесмен, а един *** балкански ***, който търгува с живота и смъртта. И ако такъв като теб ме прецака или убие мой близък поради немарливост или некадърност, вярвай ми, ще се молиш да не си се раждал! Тогава ще разбереш кой е ***!!!!
63
6
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Хипократовата клетва звучи чудесно произнесена от 12 % от кадърните български лекари.При останалите 88 % некадърници тази клетва е една нелепост и ритуал,който трябва да се произнесе и понесе за да се вземе занаятчийска диплома по медицина.
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не очаквам нищо да се случи. Гарван гарвану око не вади. Отвратителна алчна пасмина са 2/3 от лекарите. Да се чудиш кое е по-добре-да си жив или умрял.
61
2
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 12 години
Скрил си се зад анонимността?! Колко си ***! Каква неприятна изненадка те чака! Ще има да мъцаш пред "пациентската ***"!
60
7
 
11
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
"Починалата родилка не искала да остава в "Шейново"________________Да бе повервахме Ви, тя жената не имала кво да прави и е решила да се поразходи.Почти Ви повервахме, ама за всеки случай следващия път пробвайте с някоя друга лъжа НЕЩАСТНИЦИ
59
5
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
ПЛАНЪТ РАН-ЪТ - ПРОГРАМАТА ЗА РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ-В ДЕЙСТВИЕ
58
5
 
12
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Затвор