Няколко факти за хранителните разстройства

Анорексия и булимия са най-често срещани
17 яну 2012 17:15,
3
Няколко факти за хранителните разстройства
източник: Dreamstime
Хранителните разстройства представляват нарушения в хранителното поведение като преяждане, свръхзагриженост за формата на тялото и телесното тегло, прекомерно и нездравословно ограничаване на храната.
 
Основните типове хранителни разстройства са анорексия нервоза и булимия нервоза. 
 
Хранителните разстройства засягат повече от 7 милиона жени в Америка всяка година. Около 80% от студентките съобщават за склонност към преяждане – предшественик на булимията.
 
90% от хората, които страдат от хранителни разстойства, са жени. 
 
Подобни проблеми с храненето обикновено започват в детството – по време на юношеството или още на 12-годишна възраст. 17 години е средната възраст, на която хората биват засегнати.
 
Между 5% и 10% от младите жени страдат от хранително разстойство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми глупаво е че девойките подражават на разните манекенки и че идеала за женско тяло е нездравословна и абсолютна кльощавост.Неморално е да се налагат такива норми и едва ли не да се смята ,че ако някоя жена не изглежда по този безумен начин е дебела.Преди няколко месеца 16 год. дъщеря на моя позната стоеше и ми обясняваше,че била много дебела защото тежала цели 51кг,как трябвало да свали поне 10кг. за да е красива.Момчета не харесвали подобни "мазни ***" като нея.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма част от проблема се дължи на факта, че живеем в свят, който отчита предимно външния вид, а не и духовната ценост на момичето. В пубертета е нормално поради хормоните да се качат килограми, но тинейджърките изпадат в криза защото не приличат на скелетите от списанията. Започват диети и организма пуска червена светлина. Жалко е да виждаш деца страдащи и умиращи от тоя бич и то само защото *** налагат педалистични модели за критерии за красота. На това трябва да се сложи край!