Акнето може да се предотврати с правилно хранене

Кои храни "се борят" с появата на младежки пъпки?
Обновена: 8 фев 2012 14:04 | 8 фев 2012 14:01,
0
Акнето може да се предотврати с правилно хранене
източник: Reuters
Много хора се борят с акнето, дори и вече преминали периода на юношеството. В голям брой от случаите, сякаш всеки продукт на пазара е опитан безрезултатно. Какви обаче са причините за появата на акнето и как можем да го предотвратим?
 
Истината е, че неприятните кожни проблеми могат да се предизвикат от различни фактори, а хранителният режим играе важна роля. Според някои шоколадът се счита за един от виновниците.
 
Изследване, публикувано в International Journal of Dermatology през 2009 г., обаче сочи, че няма убедително доказателство относно връзката между появата на акне и шоколада.
 
Според данните храните, които имат висок гликемичен индекс, като рафинирани брашна и захар, както и тези с високо съдържание на омега-6 мастни киселини – растителни масла, месо и яйца, са свързани с повишената честота на акне.
 
Храните с висок гликемичен индекс са бързо смилаеми от организма и освобождават голямо количество глюкоза в кръвта. Според изследователите повишените нива на глюкоза могат да повишат отделянето на себум, както и нивата на хормони като тестостерон, които допринасят за появата на акне.
 

Как да променим хранителния си режим, за да намалим появата на акне, прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари