Сладоледът е вреден, когато...

От значение е да го консумираме в умерени граници
19 юни 2012 17:11,
2
Сладоледът е вреден, когато...
източник: Reuters

Мнозина се опасяват, че консумирането на сладолед е "грях" спрямо фигурата им, и здравето като цяло. Според учени обаче, ако е част от здравословен и балансиран начин на живот и хранене и в зависимост от състава си, леденото изкушение може дори да е полезно за по-бързото изгаряне на мазнини...

 
От значение е да го консумираме в умерени граници. 
 
Шведско изследване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, показва, че жените, които консумират ежедневно пълномаслени млечни продукти, са по-малко засегнати от напълняване, в сравнение с жени с друго меню. 
 
Изследователите не са напълно сигурни за причината, но се смята, че съединение в млечната мазнина - конюгирана линолова киселина - подпомага загубата на тегло.
 
С млечните продукти в сладоледа си набавяме важни витамини и минерали, включително калий, витамини А, D, B12 и рибофлавин. Чрез прибавяне на яйчен крем в сладкото изделие се повишава съдържанието на протеин.
 
Сметаната и млякото в сладоледа съдържат аминокиселината триптофан, която помага за успокояване на нервната система. Затова сладкото изкушение благоприятства освобождаването от стреса. Смята се, че е ефективно и при безсъние. Разхлаждащото му действие в летните жеги ни доставя ведрост и добро настроение. 
 
Любимият ни сладък лед стимулира отделянето на серотонин в организма - невротрансмитер, контролиращ гнева, агресивността и депресията.
 
А твърдението, че сладоледът е полезен при болно гърло, не е просто мит. Лакомството помага за облекчаване на симптомите, свивайки кръвоносните съдове. Дори е препоръчително боледуващите от сливици през летния сезон да хапват сладолед, за да се каляват.
 
Ползите от сладоледа за здравето и поддържането на фигурата зависят от състава на продукта. Той е вреден, когато има по-високо съдържание на хидрогенирани мазнини, захар, оцветители, консерванти... 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
фифи преди 6 години
До Бай ДельоДве млади мацки ядат сладолед. Едната го ближе, другата го смуче. Можеш ли да познаеш коя от тях е женена??Колкото до нАуката - тя у нас винаги е била на нулево равнище. Така че няма смисъл да се вслушваме в нея.Ами мтого просто бе Бай Дельо - тая която има венчална халка на ръката си
2
4
 
14
 
! Отговори
Бай Дельо преди 11 години
Ми като е вреден да *** други работи. Е не са студени ама са безплатни и се доставя двоен кеф.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната платена статия. В разгара на лятото продажбите трябва да се подпомагат, не само от жегите, а и от "научни изследвания".