Агресията причинена от ниски нива на допамин

Хората с по-ниски нива на допамин реагират по-агресивно в дадени ситуации
28 юни 2012 15:35,
2
Агресията причинена от ниски нива на допамин
Снимка: Reuters

Хората с по-ниски нива на допамин реагират по-агресивно в дадени ситуации, обясняват специалисти. Заключението от изследването е изненадващо дори за учените.

В него взимат участие 18 души на около 20-годишна възраст. Доброволците са поставени в конфликтни ситуации. Освен реакциите им, е проследявано и нивото им на допамин посредством мозъчен скенер.
 
Резултатите показват, че при по-ниски нива на допамин се наблюдават агресивни реакции. Очакванията на изследователите са били по-високите нива на допамина да се отразят в агресивното поведение, а не обратното.
 
Резултатите от проучването трябва да се приемат за предварителни до публикуването им в рецензирано медицинско списание.
 
Допаминът изпълнява функцията на невротрансмитер и хормон в процесите на мозъка. Получава се чрез синтез на леводоп (3,4-дихидрокси-L-фенилаланин) и е свързан с метаболизма в организма.
 
От допамин се произвеждат редица невротрансмитери като епинефрин (адреналин) и норепинефрин (норадреналин).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
абе....... преди 11 години
...освен допамина, серотонина също е важен хормон за чувство на щастие.Шоколадът и бананите са едни от храните с положително въздействие върху двата хормона.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мммм бати изненадата :D допаминът е химикалът в мозъка, който ви кара да се чувствате щастливи, като не си щастлив, много ясно че си по раздразнителен, страшното откритие