Алтернативната медицина помага при разширени вени

Намалява се отокът, неразположението и болката при разширени вени
14 юли 2012 15:16,
4
Алтернативната медицина помага при разширени вени
Снимка: Reuters

Разширените вени могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често засягат области като краката и ходилата.

 
Те могат да са доста болезнени и предизвикват редица неудобства.
 
Много хора не се доверяват или са недоволни от конвенционалните методи на лечение на разширени вени и прибягват до алтернативните методи, които не крият странични ефекти и рискове за здравето.
 
Акупунктурата и акупресурата могат да имат много добро действие за облекчаване и намаляване на дискомфорта при разширени вени. Умерен натиск за около десет минути дневно е напълно достатъчен да предотврати влошаването на състоянието и да се подобри визията на краката. 
 
Ароматерапията също може да е много ефективна при разширени вени. За целта смесете 12 капки етерично масло от кипарис и здравец и ги прибавете към 113 мл бадемово, соево или слънчогледово масло.
 
Нанесете внимателно сместа върху краката като почнете отдолу нагоре, в посока към сърцето. Важно е да се избягва директният масаж върху вените.
 
Използването на масло от розмарин (Rosmarinus оfficinalis) може да помогне за стимулиране на кръвообращението. Маслата от кипарис и лайка (Matticaria recutita) успокояват подуването и възпалението и облекчават болезненото усещане.
 
Друг алтернативен и доста ефективен метод е хиропрактиката. Тя съчетава прилагането на определен диетичен режим, промяна в начина на живот и терапия чрез физическа манипулация на скелетната система. По този начин се постига пълен контрол над разширените вени. Манипулацията за облекчаването на напрежението в таза, например, е предназначено за подобряване притока на кръв и други течности през тялото, което допринася за намаляване на отока и нормализирането на венозния кръвоток.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Tap i grozen преди 11 години
Този проблем е много сериозен и не може да се довериш на подобни методи. Ако нещо се случи.... нараво си умираш.
2
0
 
0
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Я, какво прави дядо ми на снимката?!
1
0
 
0
 
! Отговори
Това е хубаво, но преди 11 години
Някой знае ли нещо по-конкретно за лечението чрез лазер?Казаха ми, че дори вена, изпъкнала като въже по цялата дължина на крака, се лекува и кракът става гладък, като на съвсем млад човек.Каза ми го съпругата на стоматолог, който имал такава вена като професионално заболяване и се излекувал.Дали после вената няма да се появи пак?Дали не е опасно?Лечението станало в някаква клиника близо до ИСУЛ. После обаче изгубих телефона на тази случайна позната и не можах да получа допълнителна информация.