Отит при бебето

За какво да внимаваме?
16 юли 2012 14:26,
1
Отит при бебето
Снимка: Reuters

При бебетата е най-трудно да се разбере мястото на болката. Когато изпитват дискомфорт, те просто плачат. Интуицията, наблюдателността и фактът, че родителят познава най-добре детето си, могат да помогнат за определяне произхода на болката, заедно с опита и познанията на лекаря.

Преди да се развие отитът обикновено детето страда от хрема и кашлица. Температурата е повишена, но особеното в случая е, че тя рязко скача няколко дни след първите симптоми на заболяване, обратно на очакванията за подобряване на състоянието. Обикновено бебето с действията си показва произхода на болката – търка главичка настрани, освен че по необичаен начин е раздразнено и плачливо.
 
Показател за наличие на здравословен проблем при кърмачето е нежеланието за хранене, в случай на отит обаче това е заради болката, която то изпитва при сукане и преглъщане. Бебето започва да се храни лакомо, а изведнъж спира и плаче – това е сигурен показател за силен дискомфорт.
 
Отитът е често срещано заболяване при най-малките, особено през зимните месеци, но и в сезона на активно ползване на басейни и излагане на контакти с вода. Причината за развитието му обикновено е комбинация от навлизане на вода в ухото и инфекция. Заразяването може да се дължи и на местни временни взривове на инфекции, засягащи респираторния тракт, спад на имунитета и пр.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: хранабебеотиткърмаче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Tap i grozen преди 11 години
Болката при отит е ужасна... а когато става въпрос за бебенца, които не могат да говорят не ми се мисля... превенцията е много важна.