За пo-добра стойка на работното място

Елиминира болката и повишава производителността на труда
Обновена: 18 юли 2012 14:14 | 18 юли 2012 14:12,
3
За пo-добра стойка на работното място
Снимка: Reuters

Повечето хора прекарват работния си ден на бюрото или зад волана. Естествено е стойката ни да страда и от дългите часове пред компютъра. Неправилната стойка в офиса засяга всички основни системи на тялото и може да доведе до мускулно-скелетни, дихателни, храносмилателни оплаквания, проблеми със слуха и зрението, мигрени.

Списъкът от симптоми, които могат да бъдат свързани с начина, по който позиционираме тялото си е толкова дълъг, че дори не бихте ги свързали с източника им.

 
Две са основните позиции на работното място, които може да промените още днес:
 
  • позицията на таза спрямо гръбнака и
  • позицията на главата спрямо раменете.
 
1. Позиция на таза спрямо гръбнака
 
Тазът е основата, от която да изградите оптимална стойка, защото върху него ще надградите останалите елементи. Много хора не съзнават, че обикновено са седнали на опашката си, което накланя таза назад и скъсява разстоянието между опашката и пубисната кост, като същевременно променя извивката на лумбалния дял на гръбначния стълб. Така вместо тазът да е база за естествена за човешкия кръст лордоза, той дестабилизира останалата част от скелета. Това се отразява негативно на пикочо-половата, храносмилателната, дихателната и кръвоносната система, както и на мускулите на тазовото дъно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
днес бг, защо винаги асоциирате работното място с офис?Кажете поне веднъж нещо за хората, които работят в завода, в строителните обекти или на полето.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стойката на секретарката се определя от шефа