Водораслите - храната и горивото на бъдещето!

И консумацията им е полезна
24 юли 2012 15:32,
4
Водораслите - храната и горивото на бъдещето!
Снимка: Reuters

Консумацията на масло от водорасли може да помогне за здравословното хранене.

Технологията за извличане на масло от водорасло е подобна на етеричното масло от растенията.
 
Учени са на мнение, че водораслите могат в бъдеще да се превърнат в добро решение при изчерпването на хранителните и горивни запаси.
 
Водораслите са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение при спазването на даден хранителен режим.
 
Предишни проучвания показват, че консумацията на водорасли намалява риска от сърдечносъдови заболявания и възпалителни процеси. Подобрява се и мозъчната функция.
 
Освен като хранителен продукт, маслото от водорасли може да се използва като устойчив източник на гориво - биодизел за автомобили или биокеросин за самолети.
 
Необходими са допълнителни проучвания в тази насока, за да се подберат най-подходящи за производството на биогорива видове, обясняват изследователи.
 
Средно в един килограм водорасли има толкова минерални съединения, колкото се съдържат в 100 хиляди литра морска вода.
 
Водораслите избирателно събират минерали и олигоелементи, което определя терапевтичната им стойност. Това е причината в козметиката и естетичната медицина, да се използват във вид на маски, апликации и капсули и други готови продукти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
и ся да ходя до морето да ям водорасли ли? не разбирам... не се ли уточнява кои стават за консумация! Аз обичам да се храня здравословно :) така се чувствам по-добре. Ама водорасли да ям де а знам... абе човек от всичко трябва да опита дет са вика хахаха
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Световният океан е замърсен, водораслите също.