Лош дъх - как да се справим с проблема?

Дъвченето на дъвка не винаги е достатъчно...
Обновена: 8 авг 2012 15:56 | 8 авг 2012 15:55,
6
Лош дъх - как да се справим с проблема?
източник: Reuters

Една от основните причини за лош дъх е плаката, която се натрупва по зъбите и “приютява” бактерии и вредни вещества в устната кухина. Храната, заседнала между зъбите, усложнява проблема. 

Затова лекарите по дентална медицина съветват те да се почистват поне 2 пъти дневно с паста и четка за зъби. Препоръчва се и използването на конец за зъби.
 
При неприятен дъх в устата измиването може да е и по-често. Но не прекалявайте! Прекалено агресивното четкане може да доведе до ерозия на емайла, което прави зъбите по-чувствителни, склонни към гниене и образуване на дупки.
 
Не забравяйте езика!
 
При почистване на зъбите не пропускайте да търкате и езика. 90% от бактериите, виновни за лошия дъх в устата, се откриват именно върху него.
 
Отстранете зъбния камък!
 
Честотата на почистване в голяма степен зависи от склонността на всеки да образува зъбен камък. В повечето случаи е достатъчно да се почиства 2 пъти годишно. Отлаганията по зъбите се премахват чрез ултразвуков апарат, след което се полират.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
anonim преди 11 години
qjte magdonoz pomaga mnogo
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупости. 90% от лошия дъх идва от езика. Лошите хигиенни навици също са фактор.Кафе, цигари, сирена - все подсилващи лошия дъх.1. Мийте си езика;2. Мийте си зъбите;3. Мийте си бузите от вътрешната страна;4. Пийте много вода;5. Яжте ябълки, нектарини и малко лимони за подобряване на дъха.Тва е от мен.
2
1
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
и те ! и без това голяма част от тях вече са...можете да ги срещнете по парадите.
1
19
 
18
 
! Отговори
Uncle Cum Shot преди 11 години
Отдавна са доказани антисептичните свойства на спермата. Гълтайте след всяко ядене.