Кои са тревожните признаци на разширените вени?

По-опасни са тези, които не виждаме...
Обновена: 29 авг 2012 15:45 | 29 авг 2012 15:45,
3
Кои са тревожните признаци на разширените вени?
Снимка: Reuters

 Уморените крака, отоците и неприятните болезнени усещания в краката, не са проблем само на жените. Според специалистите понастоящем мъжете също често страдат от разширени вени на краката – всеки шести. При дамите числото е всяка четвърта.

 
В повечето случаи причина за отичането и болка в краката, която се проявява предимно вечер, е нарушено кръвообращение и венозна недостатъчност.
 
При разширените вени се разстройва механизмът на действие на клапите и нормалния кръвоток, което и дава типичните оплаквания. Първоначално не могат да се открият никакви промени във вида на краката при обикновен оглед от засегнатия. В последствие може да се открият малки изпъкнатини по кожата, които са меки и потъват при допир, или нагъване на вените, например, в областта около глезена, където те прозират в тъмносиньо и контрастират на бялата тънка кожа.
 
Всъщност, последното, което трябва да безпокои при разширени вени, са видимите промени. По-тревожни симптоми са чувството за умора и тежест в краката, отичането и болката на точно определени места по краката.
 
Показател за това, че отокът на краката се дължи на разширени вени, е, че сутрин след преспиване, той вече не е наличен, заради което обикновено засегнатият забравя за проблема и отлага посещението при лекар за консултация. В същото време нарушенията на кръвотока в долните крайници се задълбочават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
. преди 11 години
- Пук ! - казал кръвоносния съд- Тръш ! - казало тялото- Амин ! - казал попа
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До На херца Ако те видя така,ще те нацеля,че ще ти разширя тиквата проста
1
10
 
1
 
! Отговори
На херца преди 11 години
Няма нищо тревожно! От както ми се разшириха вените ги нацелвам от раз!