За вредните съставки в козметиката ни

Над 400 химични вещества са класифицирани като канцерогенни
25 сеп 2012 14:28,
3
За вредните съставки в козметиката ни
източник: Reuters

През 2012 г. Международната агенция за изследване на онкологични заболявания (IARC) класифицира повече от 400 химични вещества, използвани в козметичните продукти, като канцерогенни.

 
Независимо дали си мием зъбите, косата или си взимаме вана с морски соли, сме изложени на отрицателното въздействие на някои химикали, намиращи се в продуктите.
 
Съгласно федералното законодателство, терминът "продукти за лична хигиена" се разделя на "козметика" и "лекарства". Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) регулира качеството на медикаментите, но козметика, включваща овлажнители за тяло, парфюми, червила, лакове за нокти, гримове, шампоани, бои за коса, паста за зъби и дезодоранти, понастоящем не са обект на одобрение преди достигането им до пазара.
 
Изключение прави медицинската козметика, която се използва при терапия на пърхот, акне или друг дерматологичен проблем, слънцезащитна грижа, бебешки мехлеми против обриви, антиперспиранти и др.
 
Тази практика за съжаление позволява някои козметични компании, които не произвеждат специализирани медицински продукти, да злоупотребяват и да използват вредни и канцерогенни химикали в козметиката за лична хигиена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой каза че трябва да е към тялото?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Линка не е към форума на Тялото!? :o