Прекалените тренировки не намаляват телесната обиколка

Важно е фитнес тренировките да се комбинират с аеробика, бягане и...
28 сеп 2012 17:58,
0
Прекалените тренировки не намаляват телесната обиколка
Снимка: Reuters

Прекаленото физическо натоварване може да има неблагоприятен ефект при желание за отслабване.

 
Проучване, насочено главно към млади мъже, се опитва да установи колко умерени трябва да са дадени упражнения, за да се получи желаният силует.
 
Участниците в проучването са разделени на две групи. Първата тренира за период от 30 минути, а втората 60 минути. Резултатите показват, че първата група гори много повече калории, въпреки че упражненията са за по-кратък период от време.
 
Усилените тренировки във фитнес залата с течение на времето допринасят повече за натрупването на мускулна маса, отколкото за намаляване на телесната обиколка, обясняват специалисти.
 
Важно е фитнес тренировките да се комбинират с упражнения като аеробика, бягане, плуване и други раздвижващи активности.
 
Също така трениращите неуморно във фитнес залите са склони да се хранят много повече в сравнение с тези, чиито физически активности са по-умерени.
 
Необходими са допълнителни проучвания в тази насока, поради факта, че проучването засяга само силния пол и не може да се отнесе и към жените, тъй като те са с различен метаболизъм от този на мъжете.
 
Проучването е проведено от датски учени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари