20% страдат от психични разстройства

Депресията засяга най-много хора
Обновена: 9 окт 2012 15:17 | 9 окт 2012 15:11,
4
20% страдат от психични разстройства
Снимка: Reuters

Психичните разстройства засягат около 20% от хората, съобщи проф. Вихра Миланова,  началник на  Клиниката по Психиатрия на Александровска болница.

Според нея около 1% страдат от  шизофрения, също толкова от  биполярна афективно разстройство. От депресивни разстройства се оплакват 9-15 на сто от хората. Тревожните разстройства засягат между 5 и 10 на сто.

В периода 2009-2012 г. през психиатричната клиника са постъпили на лечение над 5000 пациенти с афективни разстройства - депресии, мании, шизофрения, тревожност и други психични заболявания.

Данните бяха изнесени по повод 130-тата си годишнина на Клиниката по Психиатрия на Александровска болница.

По случай юбилея, екипът обявява Ден на отворените врати утре. Гостите ще имат възможност да разгледат клиниката отблизо и да проследят историята й в специална презентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Нека на теб да ти се случи и да видим как ще се чувстваш ако те затворят. При шизофрения най-правилно е да се отварят дневни центрове,в които да се извършва рехабилитация и социализация и да не се отделят от обществото. Иначе и аз имам психичен проблем,тревожно разстройство. Преобладаващите разстройства са от този тип и нямат нищо общо с лудост.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време ги освидетелствуваха и затваряха а сега ги вкарват в парламента.
1
1
 
6
 
! Отговори
681 преди 11 години
Гарантирано от ... знаете си.