Ваксинирането срещу рак на маточната шийка не води до рисков секс

Много родители изразяват такива опасения, според статистика обаче се неоснователни
17 окт 2012 13:06,
18
Ваксинирането срещу рак на маточната шийка не води до рисков секс
източник: Reuters

Момичета, ваксинирани срещу човешкия папилома вирус, не са в повишен риск от заразяване с други полово предавани инфекции или забременяване, показва ново проучване.

 
Това трябва да успокои родителите, че ваксинирането против рак на маточната шийка би окуражило ваксинираните момичетата да правят по-рисков секс от неваксинираните.
 
Според Саад Омер, изследовател в областта на инфекциозните заболявания и ваксинологията в Emery University в Атланта, много родители изразяват такива опасения. Според статистическите данни обаче, те са неоснователни, тъй като ваксинираните момичета не показват по-висока болестност от полово предавани инфекции от неваксинираните.
 
Ваксината, получила одобрение за прилагане при 11-12-годишни момичета в САЩ през 2006 г., е все още противоречива – в едва половината от семействата родителите са дали съгласие децата им да бъдат ваксинирани.
 
Един от аргументите против ваксиниране е, че то дава измамното усещане за безопасност по отношение на полово предаваните инфекции.
 
От Центъра за контрол и превенция на инфекциозните заболявания обаче, призовават и момчетата да бъдат ваксинирани.
 
Според д-р Дивиа Пател, акушер-гинеколог от университета в Мичиган, въпреки че не дава цялостна представа за ситуацията, проучването е много полезно с това, че изследва поведенческите аспекти от ваксинацията. Необходимо е на момичетата да се обясни за какво точно се прави ваксинирането. Според нея не може да се очаква деца на тази възраст да знаят, че инфекцията с човешкия папилома вирус е полово преносимо заболяване.
 
Изследването на досиетата и записите от тестовете за бременност при личните лекари също не дава цялостен поглед за това колко често забременяват тийнейджърките, тъй като в огромното мнозинство от случаите те използват тестове, закупени в аптеки.
 
Според д-р Пател ще са необходими още такива изследвания, за да се изясни какво всъщност е поведението на получилите ваксинацията.
 
Изследователи също така напомнят, че съществуват и други ограничаващи фактори за прилагането на ваксината, много от които са в процес на изясняване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Вики преди 11 години
Не се доверявайте на ваксината срещу рак на маточната шийка!!! ПРЕДИЗВИКВА БЕЗПЛОДИЕ!Пазете децата си. Няма полезна ваксина. Компаниите се интересуват само от големи печалби!
14
5
 
2
 
! Отговори
сатрапина преди 11 години
Абе ***, нали родителите ни и самите ние сме ваксинирани срещу всевъзможни болести - затова сме живи. Кви евреи ви *** в ***, къв живак ви гони. ***. Дееби и ***. Ако ваксините не бяха открити сега щеше да има 100 милиона души на света, а не 7 милиарда.
13
0
 
4
 
! Отговори
Емилия преди 11 години
Хора не слагайте тази ваксина на дъщерите си. Тя е забранена в редица държави защото е отровна.
12
0
 
6
 
! Отговори
ваксините убиват преди 11 години
Аз лично пострадах от ваксина. Сдобих се с автоимунно заболяване на червата. След години четене и търсене разбрах от други пострадали хора, че точно това е причината - и още по-конкретно една съставка използвана като консервант - Живакът. Най-силният невротоксин причиняващ аутизъм, МС, артрит и автоимунни заболявания като моето. Търсете в гугъл - "лични свидетелства за вредите от ваксините" и се убедете сами.
11
1
 
0
 
! Отговори
Хъмн преди 11 години
Аз от 7-8 години не се ваксинирам и с 2-3 изключения за по 1-2дни не съм боледувал. Всичко опира до здравословна храна и редовни физически упражнения.
10
0
 
5
 
! Отговори
др. преди 11 години
Тези ваксини са доказано вредни за жената, пропагандата и маркетингът са машинирани да заблудат обществото и АГ гилдията, има организации и асоцияции, които се борят против този инструмент са социално инжинерство, т.к. не ваксинирайте децата си !!!
9
1
 
0
 
! Отговори
do 1 преди 11 години
До Анонимен-E,IMA I RAK NA MADETE
8
0
 
8
 
! Отговори
GSC преди 11 години
А води ли до необратими странични ефекти??? Или това не е важно да се знае?
7
0
 
9
 
! Отговори
деница преди 11 години
.... за разврата сред младежите е ясно на всички....но тук става дума за много по сериозни щети върху здравето им....нанесени им уж за добро.въпросът с всички видове ваксини е изключително важен....има толкова информация по въпроса....как може да не се интересувате....става дума за живота на децата ви!!!как може това че щели да правят повече секс да ви тревожи повече от това че им наливат отрова във вените....въпросната ваксина е забранена в някои страни....youtube/watch?v=8J0ASukpj2Y
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом непременно трябва да го изтъкнат, то значи има нещо мътно някъде
5
0
 
8
 
! Отговори
фифи перото преди 11 години
напишете в GOOGLE -ваксини и вижте какво излиза.Всеки сам да взема решение после
4
1
 
3
 
! Отговори
Ивет преди 11 години
Блазе ти. Вие мъжете сте галениците на природата.
3
0
 
11
 
! Отговори
men преди 11 години
ваксините водят до безплодие и всевъзможни болести. преди две седмици имаше изказване от ООН че това всъщност им била и целта защото планетата била пренаселена. образовайте се. не стерилизирайте децата си, и без това сме на изчезване вече и евреите се готвят да се нанесат. а фес.бг за пореден път затвърждават имиджа си на антибългарски ционистки стожер.
2
0
 
13
 
! Отговори
баба Вуна преди 11 години
Хора,образовайте се!Тази ваксина,ако не убие детето Ви ще го направи бездетно!Четете и не ставайте жертва на фармацевтичните машини за пари!
1
1
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Абе я измислете ваксина срещу СПИН пък елате на купона.Да видите поощрява ли - не ли..