За коварните папилома вируси и риска от рак на маточната шийка

По полов път се предават над 30 щама папилома вируси
22 окт 2012 14:05,
9
За коварните папилома вируси и риска от рак на маточната шийка
източник: Reuters

Инфекцията с човешкия папилома вирус често протича безсимптомно, което я прави още по-коварна, тъй като, макар и в малък процент, създава сериозен риск от развитието на рак на маточната шийка.

А вирусът е разпространен - всеки трима от четири души са носители на един или повече щама на човешки папилома вирус (HPV). На година случаите на инфектиране с HPV нарастват с нови 6,2 милиона.

За щастие, голяма част от папилома вирусите не водят до заболяване и имунната система успешно се справя с потискането им. От друга страна около 5% от жените страдат от инфекция с високорискови щамове на папилома вирус, които са причина за развитие на рак на маточната шийка.
 
За съжаление, страната ни заема водещо място по заболеваемост от този вид рак в Европа. Всяка година у нас се регистринат 1200 нови случая, като около 350 българки губят живота си.
 
Наблюдава се и неприятна тенденция на нарастване на честотата му и падане на възрастовата граница за появата му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Маги преди 11 години
Затова си спа сама и нямам такива виреси
8
1
 
0
 
! Отговори
makita преди 11 години
Папиломавирусите са разпространени най - вече сред черните жители на планетата земя ;)Тоест, лягайте си с черни и елате да ви ваксинираме за да няма проблеми. В Бг не е такъв проблем, но в северна америка и някои страни от западна европа е сериозен. Интересно е, че при черните не предизвиква същите проблеми. те са само носители, а белите боледуват. Не напразно хората са казали " Не съм расист, но не съм и далтонист"!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платена статия на фармацевтичните компании.Потърсете в гугъл - "Лични свидетелства и коментари за вредата от ваксините" - Само истории с българи.
6
0
 
3
 
! Отговори
до 3-ти преди 11 години
Вземи и виж филма "Поизхода на СПИН". Ще припомня кадър от него в края му - един френски професор обяснява как вече могат да се правят ваксини на чисто растителна основа, но една група учени яростно защитава(под натиск разбира се), че ваксините трябва да се правят с животински хормони "били по-ефикасни". Не мислиш ли, че един човек на 6-7 месеца трябва да се ваксинира по- принцип? Само от ваксините човек губи много от живота си и се разболява ИЗКУСТВЕНО. И ти,ЗАПОЗНАТИЯТ вземи малко повече да въ
5
0
 
4
 
! Отговори
Фейк преди 11 години
Ама Серварикс уж ти дава някаква защита само за два от щамовете, и то към 60%. Айде сметнете колко е "ЕФЕКТИВНА"!!! Искам да питам Силвето Лулчева дали е сложила такава на щерка си, както се рекламира по телевизията...
4
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 11 години
до2 аМИ ДА БИАТ САМО НА ***.И БЕЗ ТОВА СА ПРОБЛЕМ
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 1-ви qvno ne4 ste zapoznati s vaksinire,zatova nqmate kompetentno mnenie...ako gi bqxa vnesli v stranata predi godini,sega nqmashe da imame jeni bez "organi"...otdavna go praktikuvat zivilizovanite strani i jenite im nqmat nashite problemi...
2
2
 
7
 
! Отговори
До 1-ви преди 11 години
Не е кьор фишек, а изкуствено разпространяван вирус. Целите му са: разболяване на жените с рак на маточната шийка и от там летален изход, второ - предлагат се ваксини ЗАБЕЛЕЖИ на 6-месечни деца!!! против този вирус и след ваксинация детето не може да роди един ден като стане голямо момиче. Защо? Ами защото в тази ваксина има животински хормони. Така печелят фармацевтичните компании и плана на Нов Световен Ред за депопулация на населението до 500 000 000 се изпълнява.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния кьор фишек на фармацевтичните компании