Храни, които помагат срещу човешкия папилома вирус

Как да поддържаме имунитета на ниво срещу вирусите
24 окт 2012 14:46,
2
Храни, които помагат срещу човешкия папилома вирус
източник: Reuters

Съществуват над 100 вида човешки папилома вируси. Инфекцията с тях минава безсимптомно. Има щамове, които водят до образуването на специфични брадавици по кожата. Появяват се по ръцете, стъпалата и по гениталиите. Познатият ни „кокоши трън” също се дължи на папилома вируси.

Смята се, че в 90% имунната система се справя с папилома вируса за 2 години и за 10 той се „изчиства”. Факт е обаче, че някои щамове са високорискови за развитието на рак. Ракът на маточната шийка е едно най-разпространените онкологични заболявания. Освен на цервикса, папилома вирусите могат да доведат до клетъчни изменения и в други части на тялото и да предизвикат рак на вагината, ануса, уринарния тракт, устата и гърлото...
 
Инфекцията с човешки папилома вирус не се излекува. Какво обаче можем да се направи, за да се поддържа имунитетът на ниво срещу вирусите. Според някои има храни, които могат да намалят риска от действието им, заради нутриентите, които съдържат.
 
Ядките например са богати на магнезий, същият, който е в помощ укрепването на костите. По-важното в случая е, че допринася за по-доброто функциониране на имунната система. Въпреки че дефицитът му е рядко явление, има данни, че сред населението се наблюдава недостиг на приема му. До 20% от необходимия ни магнезий можем да получим от консумацията на бадеми, кашу, фъстъци. Богат източник са и фъстъченото и бадемовото масло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като превеждате, превеждайте кадърно! Лекува се HPV, но не с лекарства. Повече витамини, плодове и спорт и организма сам го изчиства. Не подвеждайте хората, че е нелечим. Съветвам девойките да се ваксинират, защото ви е бедна фантазията колко много е разпространен.
1
0
 
6
 
! Отговори
буб преди 11 години
Интересна статия :)