Как да повишим тонуса си?

И да се справим с напрежението и еднообразието
Обновена: 24 окт 2012 12:07 | 24 окт 2012 12:07,
0
Как да повишим тонуса си?
източник: Reuters

Седите или стоите, няма значение, но целият си ден прекарвате предимно на едно място. Пропускате да се разтъпчете и... преди края на работния ден откривате, че са се подули краката ви. Разбирате, причината за тежестта, която изпитвате – но сякаш имате олово в краката и съвсем се отказвате да се движите.

За да се радвате на добър тонус и не допускате отичане на крайните, първото правило, към което би трябвало да се стремите в ежедневието си, е да не допускате заседяване. Раздвижването на 45 минути спира застоя на кръвообращението и склонността към венозна недостатъчност, освен че е полезно за очите и необходимо за освежаването на ума.
 
Друг съвет, който би могъл да помогне, е да ограничите консумацията на сол, тъй като тя способства задържането на течности в организма, а от тук се залага склонността към високо кръвно налягане. За целта не е достатъчно просто да не посягате към солницата, а да започнете да се храните с повече сурови храни, зеленчуци и плодове и да ограничите преминалите през сложна технологична преработка.
 
За да ви е вкусно, добавяйте други подправки – съществува изобилие от тях – къри, чесън, розмарин, босилек, риган, чубрица, сминдух, шарена сол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари