Жените преувеличавали за стреса по Коледа

42% от жените споделят, че пазаруването по Коледа е най-стресиращо
Обновена: 25 дек 2012 15:54 | 25 дек 2012 15:54,
13
Жените преувеличавали за стреса по Коледа
източник: Reuters

Въпреки умората от търсенето на перфектния подарък за роднини и приятели, приготвянето на празничните вечери, посрещането на гости, притесненията около големите разходи през този месец, мъжете смятат, че жените малко преувеличават, когато споделят, че са стресирани по Коледа.

 
Според 1/3 от мъжете, те биха могли да се справят много по-добре с тези ангажименти, без да изпитват толкова тревога, стрес и напрежение, в сравнение с половинките си.
 
Жените рядко се доверяват на чужда помощ около коледните празници, защото смятат, че само те могат да направят всичко да изглежда перфектно и както го искат, обясняват психолози.
 
Според статистическо проучване 42% от жените споделят, че пазаруването по Коледа е най-стресиращата им дейност за цялата година.
 
Въпреки това представителите на силния пол са на мнение, че жените прекаляват с подготовката и напрежението около празниците. Според тях купуването на подаръците може да е изключително приятно, предвид факта, че поводът е наистина хубав и не могат да разберат защо жените го намират за толкова стресиращо.
 
За да се намали стресът през празниците, е добре да се прилагат някои релаксиращи техники, като медитация, спорт и йога. По този начин може да се уравновеси неизбежното напрежение и да се отпуснем, макар и за малко.
 
Коледното пазаруване може да се приеме и извърши като разходка. Тя е форма на аеробно упражнение и е един от най-лесните начини да се увеличи двигателната активност и да се подобри здравословното състояние.
 
Отделянето на повече време за разходки благоприятства освобождаването от стреса и безпокойството. Подобрява се настроението и чувството за благосъстояние.
 
Консумацията на някои храни и напитки също може да помогне за подобряване на настроението и намаляване на стреса по празниците. Наблегнете на консумацията на черен шоколад, чай от лайка, цитрусови плодове и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
ха ха, не позна, дай нещо друго
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още по голям стрес, е да си сама на празниците и да няма кой да ти каже,че те обича
9
0
 
2
 
! Отговори
БЕДНА преди 11 години
ОЩЕ ПО-СТРАШНО Е КОГАТО НЯМАШ ПАРИ НИТО ЗА КОЛЕДА,НИТО НОВА ГОДИНА .ЗА ДВАТА ПРАЗНИКА РАЗПОЛАГАМ С 20 ЛВ НА ЗАЕМ . ЗАБРАНИЛА СЪМ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ПОДАРЪЦИ .ВЕЧЕ НЕ МЕ Е СРАМ ДА КАЗВАМ ЧЕ СЪМ БЕДНА И НЕ КАЗВАЙТЕ ЧЕ САМО ПЕНСИОНЕРИТЕ СА БЕДНИ .В СЕМЕЙСТВО РАБОТЕЩИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ДЕЛЕНО НА 4 СЕ ПАДА ПО120 ЛВ НА ЧОВЕК . И ОТИВАМЕ МНОГО МНОГО МНОГО ПОД ЧЕРТАТА НА БЕДНОСТТА
8
0
 
1
 
! Отговори
жените преди 11 години
или са болни ,или недоволни
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимена, то никой не ви пречи на мъжете да си се насладавате помежду си.
6
0
 
3
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
42% от жените споделят, че пазаруването по Коледа е най-стресиращо...............................а 95 % от жените определят почистването на дома след празника за още по-стресиращо
5
3
 
2
 
! Отговори
БТА преди 11 години
Жените ни мразят и участват в световен заговор с рептилиите, те държат черната дупка в центъра на галактиката.
4
0
 
5
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Жена в магазин , с пари , е като луд с картечница на стадион!! Харчи до последният куршум!!!
3
2
 
3
 
! Отговори
gini преди 11 години
pari kato ima nyama stres no ako nyama ima i to mnogoooo
2
3
 
4
 
! Отговори
милото преди 11 години
EEE,ЧАК ПЪК СТРЕС,ПРИЯТНО Е,ЗАВИСИ ОТ ТОВА КАКВО ИМАШ В ДЖОБА!:)
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените са необходимото зло на света!!