Синтетичната марихуана може да причини бъбречна недостатъчност

Симптомите са гадене и болка в стомаха
21 фев 2013 12:12,
8
Синтетичната марихуана може да причини бъбречна недостатъчност
Снимка: Reuters

Пушенето на синтетична марихуана повишава риска от бъбречна недостатъчност. Само през 2012 г. е докладвано за 16 случая на остра бъбречна недостатъчност вследствие на пушенето на синтетична марихуана. Употребяващите синтетична марихуана получават даденото оплакване в рамките на няколко дни, а понякога и часове след пушенето.

Симптомите са гадене и болка в стомаха.
 
Синтетичните канабиноиди не са безопасна алтернатива на марихуаната и могат да предизвикат сериозни здравословни проблеми, обяснява Майкъл Шварц, ръководител на проучването.
 
На този етап употребата на синтетична марихуана е забранена в 38 държави.
 
Специалисти обясняват, че повишеният риск от бъбречна недостатъчност при употреба на синтетична марихуана се дължи на процеса на получаването й, при който се създава токсичен продукт.
 
Резултатите от проучването са публикувани в Clinical Journal of the American Society of Nephrology.
 
Синтетичната марихуана представлява психоактивни вещества, получени от естествени билки, напръскани със синтетични химикали, които имитират ефекта на канабиса. Тези съединения имитират, а не са точно копие на психоактивната съставка в марихуаната, тетрахидроканабинол.
 
Друго проучване установява, че синтетичната марихуана може да доведе до остра психоза, както и да предизвика хронично психотично разстройство, особено сред по-уязвимите или с психична анамнеза потребители на марихуана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
вода преди 11 години
Освен това води до непрепоръчителни в днешно време състояния като добро настроение, блага усмивка, разбиране към другите около теб и освобождаване от напрупания стрес. Така че доживотен затвор за потребителите! Къде-къде по-нормално, здравословно и безопасно е да лющиш по едно шише ракия и 2 кутии цигари, да скачаш на всеки срещнат, но да не си в категорията "наркоман".
6
0
 
6
 
! Отговори
вода преди 11 години
От водата има безброй смъртни случаи, отделно от това води до пристрастяване. Нека я забраним! А канабисът е много опасен-досега са умряли около 0 човека, а неговата употреба води до употреба на друг наркотик, посочен по-горе-водата. Да не забравяме и мноооого опасните вредни ефекти като учестен пулс и промяна в кръвното налягане, което също така се получава от не по-малко опасните затичвания да хванете автобуса и кафето.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лезализация! Нека малко свежи пари влязат в тази умряла БГ икономика...Така или иначе се продава, нека да има контрол и качество и пари в бюджета, не в мафията!!!
4
0
 
8
 
! Отговори
AK47 преди 11 години
Пушете яко! Пък ти, 2, кой ти каза, че марихуаната е наркотик... бас ловя, че се наливаш всяка вечер с ракия, което превръща теб в отпаден продукт. Информирай се, ограмоти се, а после съди ;)) Това важи за всички ''моралисти''
3
0
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Абсолютно съм съгласен ,аз затва пуша само билки!
2
8
 
2
 
! Отговори
Judge Dredd преди 11 години
Употребяващите наркотици са олицетворение на отпаден продукт.
1
0
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
От натуралното по убаво нема!