Храни, които ни състаряват

Алкохолът и пърженото са врагове на красотата
Обновена: 2 май 2013 16:40 | 2 май 2013 16:21, Мария Дуковска
31
Храни, които ни състаряват
Снимка: архив, Reuters

Добрата храна е източник на витамини, минерали и други полезни съставки. Добра храна са рибата, зеленчуците, плодовете, ядките, пълнозърнестите храни, пресните сокове. Това как изглеждаме говори много за начина на живот, който сме си изградили.

Храната, която консумираме често има отношение към състоянието на кожата. Полагаме всекидневно грижи почиствайки старателно лицето си, използвайки подходящи кремове, редовно посещаваме козметик. Но забравяме, че има храни, които не само са вредни, но и ускоряват процеса на стареене на кожата. Няколко съвета, кои храни да ядем по-рядко, ще ни помогнат да се радваме на млада кожа по-дълго време.
 
Бял хляб, тестени изделия, сладкиши и други
 
Храните с висок гликемичен индекс са свързани с появата на акне. Яжте пълнозърнести храни, те са източници на антиоксиданти.
 
Бонбоните и бялата захар
 
В различни форми и цветове. Време е да забравим за тях, защото вече не сме деца!
 
Кофеинът
 
Кафето има своите полезни съставки, но не прекалявайте с него, тъй като той е диуретик. Прекалената консумация на кафе може да доведе до дехидратиране на кожата ви.
 
Снаксовете
 
Преработените храни са вредни за здравето и кожата, защото съдържат натрий и сол.
 
Сол
 
Внимавайте с нея! Използвайте сол с ниско съдържание на натрий, калиева сол, морска сол и други. Когато приемаме повече сол задържаме повече течности, което ни кара да изглеждаме подути.
 
Подсладителите
 
Нямат хранителна стойност и могат да предизвикат алергии. Подсладете чая или кафето си с лъжица мед, а напитките съдържащи подсладители избягвайте.
 
Пържените храни
 
Вредни за фигурата, а за кожата още повече. Съдържат мазнини, от които тялото и кожата не се нуждаят, а разграждането им е бавен процес.
 
Алкохолът
 
Освен главоболие друго неприятно усещане след вечер, в която сме си позволили няколко коктейла отгоре е жаждата. Алкохолът силно ви дехидратира.
 
Затова хранете се разумно, консумирайте алкохол умерено и бъдете млади по-дълго време!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
ОТКАЗАЛ АЛКОХОЛА преди 10 години
БЯХ АЛКОХОЛИК.ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ СПРЯХ ДЯ ПИЯ.ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОТСЛАБНАХ С 16 КГ А КОЙТО НЕ МЕ Е ВИЖДАЛ СКОРО КАЗВА ЧЕ ИЗГЛЕЖДАМ С 10 ГОДИНИ ПО МЛАД.ХОРА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ
19
1
 
5
 
! Отговори
Къркаран преди 10 години
Интересно защо след стабилен запой на другия ден кантара показва 5 кила отгоре
18
0
 
30
 
! Отговори
Див звер преди 10 години
Приятели, ежедневния стрес е по-вреден от недобрата храна.Стресът буквално убива.
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само се повтарят едни и същи неща ,като латерна ,а къде е гаранцията,че плодовете и зеленчуците не ни тровят,тровят ни още как/пестициди,нитратии др.знайни и незнайни химикали/.А,защо тогава не се забрани със закон производството на вредни храни и да се произвещдат само пълнозърнести тестени изделия,колбаси от месо ,зеленцуци без отрови?
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе времето не може да излъжеш както и хората.Годините си личат на всеки, може да изглежда добре но някак си пак личат е има и малки изклиючения но са рядкост
15
1
 
30
 
! Отговори
dominici преди 10 години
Изглеждането добре е комплексно начинание. Някои хора имат добри гени и кожата, косата, цялото тяло и изобщо външния им вид е здрав, без да се налагат сериозни грижи. Други имат проблеми с една или друга област. Съквъртиранта ми в университета ядеше всякакви *** (всичко от този списък) и изглеждаше перфектно. Аз не ям нищо от този списък и пак изглеждам ужасно.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема разбира се е във вредните храни, но също така не може майка на бебе да го храни с пържени картофи, не може единственото движение на хората е да отидат на "разходка в Мола" и да очакваме да изглеждаме добре
13
1
 
18
 
! Отговори
агне-багне преди 10 години
Nomer 5, нима свинска пържола с гарнитура задушени зеленчуци е безвкусна? Нима агнешко с дробсърма е безвкусно? Или пък ако спучайно пийваш ракийка, със салатка, така, нали, а не с шоколад и вместо гадна лимонада си налееш айран, това лошо ли е? Доста си *** :))
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ем остава да ядем камъни и трева
11
12
 
11
 
! Отговори
realist преди 10 години
От всички изброени неща алкохолът е най-голямото зло. Това е чиста отрова за организма на клетъчно ниво и засяга абсолютно всички органи най-вече черния дроб, сърцето, мозъка. И освен това предизвиква зависимост.
10
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
ne ni sastarqvat xranite a ximiqta v tqx mnogoto E-ta
9
8
 
24
 
! Отговори
K преди 10 години
BTW, почти на 30 съм, пуша /но съвсем умеренно, 1 кутия за 2,3 дни/ пия си по 2, 3 бирички на ден и от известно време насам наблюдавам кожата на връстниците ми, които са непушачи. Няма разлика, някои дори са по-зле. В никакъв случай не рекламирам алкохола и цигарите. НО няма вредни вещества, има вредни количества. Освен това НЕпушачите умират от друго.
8
0
 
17
 
! Отговори
Koito i da e преди 10 години
Vseki da izbira kak iska da jivee..
7
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брех! За какво ми е да съм млада 60г. ако не мога да си пия бирата с пържени картофки? А и в гроба, червеите не подбират старо младо.
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Бонбоните и бялата захар В различни форми и цветове. Време е да забравим за тях, защото вече не сме деца!"- Що за простотие е това ?! Нима ако обичаш хубав шоколад значи, че си дете?!Е друго си е 9 сутринта с биричката ...
5
6
 
24
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Litar vodka s tri biri mislia che e podhodiasht stimulator za dobro zdrave posle si kato vartolet.
4
12
 
21
 
! Отговори
Вредните храни преди 10 години
"Освен главоболие друго неприятно усещане след вечер, в която сме си позволили няколко коктейла отгоре е жаждата. Алкохолът силно ви дехидратира."При дехифратацията се губи количество H2O в организма. Затова са измислени разредителите. И въпреки вашия съвет ще продължавам да се "храня" с алкохол.
3
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сложна дилема, да живеш дълъг и безвкусен живот или кратък и сладък,аз избирам второто!
2
3
 
4
 
! Отговори
Jj преди 10 години
Tova ot buzzfeed li go otkradnahte :D hahha O boje, boje :)
1
2
 
25
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ВИТАМИН У....НА КАПКИ...ПОДМЛАДЯВА ЖЕНИТЕ.....