Няколко правила за отслабване

С тях можем да намалим теглото си неусетно, макар и за дълъг период
Обновена: 7 май 2013 11:24 | 7 май 2013 11:23,
2
Няколко правила за отслабване
Снимка: Reuters

Ако искате да отслабнете и усилието да не ви коства много, се научете първо да се храните бавно. Когато сядате да хапнете, особено за основно ядене, отделете поне 20 минути. Добре сдъвквайте всеки залък и се наслаждавайте на всяка хапка. Така след време ще установите, че се засищате с много по-малко количество храна отпреди.

Това е обяснимо и от гледна точка на физиологията ни. На организма му е необходимо време за превеждане на сигнали за засищане. Когато бързате да погълнете храната, хормоните стигат до съответния център в мозъка много по-късно от физическото напълване на стомаха, което и става причина за преяждането.
 
Отдавна не се налага да ядем под напрежението, че друг може да отнеме храната ни. Превърнете храненето в ритуал, по време на който можете да се насладите на нещо вкусно и в същото време да се радвате на общуването с друг. Оставяйте вилицата от време на време и разговаряйте. Обикновено, когато сме сити, в този случай не посягаме към нов залък механично. 
 
Не си мислете, че като ядете само веднъж на ден, ще отслабнете. По-голям успех ще постигнете, ако се храните по-често и имате минимум 3 основни хранения. За да важи правилото обаче, в хрането си трябва да внесете повече зеленчуци. Така на практика се получава хапвате повече, но приемате по-малко калории, и като бонус – получавате ефекта да не изгладнявате изведнъж. 
 
Зеленчуците и плодовете съдържат повече фибри и вода, които изпълват стомаха ни. Когато са овкусени с лимон, здравословна мазнина като зехтин и различни подправки на вкус, храненето се превръща и в истинско удоволствие за тялото и душата. Не е нужно да постигаме удоволствие чрез количеството на погълната храна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дядо ми води здравословен начин на живот и сега има няколко удара
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
през месец я поствате тази статия....