Дамската чанта с повече бактерии от тоалетната чиния

Честото й почистване е от значение
24 май 2013 17:55,
5
Дамската чанта с повече бактерии от тоалетната чиния
Снимка: Reuters

 Дамската чанта е аксесоар и в много случаи необходимост за всяка жена. Но слагайки в нея всевъзможни предмети увеличаваме популацията на вредни за здравето бактерии, категорични са специалисти.

 
Според тях всяка пета чанта е с наличието на големи количества вредни бактерии.
 
Дамската чанта е в постоянен контакт с ръце ни и различни повърхности, това позволява повишения риск от прехвърлянето на различни микроби, особено ако чантата не се почиства и пере често.
 
Измиването на ръцете след досега с дамската чанта и особено преди хранене е от изключително значение за намаляване риска от инфекции.
 
Изследователи установиха, че кожените чанти са най-опасни, поради своята пореста материя, която е идеална среда за развитието и разпространението на бактерии.
 
Един от най-мръсните предмети, намиращи се в дамската чанта, се оказва кремът за ръце, обясняват изследователи. Той съдържа повече бактерии, отколкото има по тоалетната чиния.
 
Останалите предмети, като портмонето, ключовете, мобилния телефон и други също са носители на бактерии и увеличават наличието на микроби в дамската чанта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Еврика! преди 10 години
Е, сега Къртишев вече ще пренасочи подслушванията от тоалетната на Бойко към чантичката на Вагинина...
4
0
 
15
 
! Отговори
? преди 10 години
защо всичко се сравнява с тази пуста тоалетна чиния........и с коя нейна част?естествено, че ще е по-чиста, като се дезинфекцира редовноПри това, ръцете ни обикновено са най-мръсната част от тялото заради допира ни с всичко, нали затова са ръце, и трябва да се мият, с 2 думи - поредните глупости
3
5
 
6
 
! Отговори
жена с чанта преди 10 години
"...Останалите предмети, като портмонето, ключовете, мобилния телефон и други също са носители на бактерии и увеличават наличието на микроби в дамската чанта."И на мен ми писна да плащам сметките, мъжете не носят ли подобни неща?чакам изследване на учените за тях
2
3
 
4
 
! Отговори
Гангнам Стайлов преди 10 години
Особено чантата на Мая Манолова!..
1
5
 
23
 
! Отговори
Ха Ха преди 10 години
Това жените са си направо бактериологигно оръжие...