Няколко приложения на алоето

Както за дамите, така и за господата
27 май 2013 11:58,
0
Няколко приложения на алоето
Снимка: Reuters

Алое вера, по-често наричано само алое, е едно от най-старите медицински растения, познато още на античните лекари и билкари. Днес приложенията му далеч надхвърлят класическата медицина, разпростирайки се в козметиката, антиейджинг модата, диетологията и много други. Една от легендите за него е, че на него се дължи тайната за красотата на Клеопатра, която покорява Юлий Цезар. Съдейки по съвременния химичен анализ и клинични свойства на алоето е напълно възможно легендата да е била истина.

 
Премахване на грим
 
Алоето е отлично средство за премахване на грим, значително превъзхождащо алтернативните средства, предлагани от козметичните фирми и съдържащи масла, които запушват порите на кожата. Освен това, сокът от алое регенерира кожата, което всъщност го прави най-доброто средство за премахване на грим и почистване на кожата изобщо. Изстуден сок или гел от алое, с помощта на памучни тампони, може да бъде използван и за компреси при подпухнали, изморени очи.
 
Успокояване на кожата при слънчеви изгаряния
 
Сок или гел от алое се прилага върху кожата 2 – 3 пъти на ден до преминаване на паренето и зачервяването. Алоето съдържа вещества с охлаждащи свойства, наподобяващи тези на ментола, както и антибактериални съставки. Освен това, то хидратира кожата. Всичко това го прави отлично средство при леки изгаряния.
 
Средство против бръчки
 
Хидратирането на кожата я изпъва и й придава еластичност и гладкост. Съчетаването на сока от алое с кокосово масло позволява на подхранващите съставки в алоето да проникнат в дълбочина, където да окажат мечтания от всички дами ефект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: красотаалоебръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари