SAP назначава 650 души с аутизъм

Ще работят като софтуерни специалисти в компанията
28 май 2013 12:46,
0
SAP назначава 650 души с аутизъм
Снимка: Reuters

Активисти за каузата на хората с аутизъм приветстват решението на германския IT концерн SAP да назначи аутисти като програмисти, софтуерни тестери и специалисти по анализ на данни.

Компанията, която осигурява работа на над 65 000 души по света, обяви, че вижда „уникални предимства в използването на таланта на хората с аутизъм“. Тя ще си партнира с датската фирма Specialisterne за назначаването на хора с подходящ профил.
 
Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията 1 на всеки 50 деца има едно или друго разстройство от аутистичния спектър. Докато в детска възраст те до голяма степен получават необходимото внимание и грижи, в зряла възраст те са практически напълно лишени от тях.
 
Specialisterne е специализирана в работата с хора с аутизъм. Очаква се партньорството й със SAP да пренесе този опит в IT гиганта, който е първата голяма компания, включила се в подобна инициатива. В концерна се надяват да получат предимство пред конкуренцията, опирайки се на уникалния начин на мислене на хората с аутизъм, някои от които имат впечатляващи математически способности.
 
Неправителствени организации приветстват стъпката, която според тях може да промени схващането, че хората с аутизъм са непродуктивна работна ръка. Специалистите от Specialisterne ще участват активно в най-трудния етап за аутистите – работното интервю. Често, то изисква специален подход и умения от страна на интервюиращия, за да може той да осъществи ефективна комуникация с интервюирания.
 
Надеждите на SAP са новите попълнения да внесат иновативност и нов начин на мислене в компанията, което да вдъхнови разработването на редица нововъведения. За хората с аутизъм това е чудесна възможност да изявят таланта и уменията си.
 
Предстои да стане ясно колко успешно е начинанието и дали други големи компании ще последват примера на SAP.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: софтуераутизъмSAP
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари