LED светлината е причина за кошмари

Честите кошмари посред нощ могат да са причинени от светлините на телефона, таблета или лаптопа
Обновена: 29 май 2013 08:47 | 29 май 2013 08:46,
2
LED светлината е причина за кошмари
Снимка: Reuters

Честите кошмари посред нощ могат да са причинени от светлините на телефона, таблета или лаптопа.

Според специалисти изкуствената светлина, излъчвана от този вид техника, нарушава естествения ритъм на организма и засяга центрове в мозъка, които водят до генерирането на ужасни и тревожни мисли и до появата на кошмари по време на сън.
 
Честата поява на лоши и кошмарни сънища се отразява не само на психиката, но и на здравословното състояние, категорични са експерти.
 
Сънуващите кошмари спят по-малко и се събуждат с лошо и неприятно чувство. Те не са отпочинали и свежи при започването на деня. Всички тези аспекти, особено при периодично повтаряне, могат сериозно да навредят на здравословното състояние и да доведат до риск от затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания, депресия и инсулт при възрастни и проблеми с концентрацията при децата, допълват те.
 
Експозицията на LED светлините, излъчвани от мобилните телефони, лаптопи и таблети засягат циркадните ритми и са много по-вредни от стандартните крушки, обяснява учени.
 
Те препоръчват в спалното помещение да се ограничи присъствието на подобни източници на изкуствена светлина. Това ще помогне за по-доброто качество на сън и ще намали кошмарите.
 
Резултатите и констатациите на експертите са публикувани в сп. Nature.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ми се да хвана една дебела сопа и да наложа здраво някой хора.
1
2
 
21
 
! Отговори
LED-цени преди 10 години
Усещам аз как малко по малко ще се върнем към крушките с нажежаема жичка, пък макар и на LED-цени ...Е, не в телефоните, разбира се ...