Когато личният проблем те провокира да помогнеш на други

Разговор с член на сдружение "Зачатие"
6 юни 2013 13:25,
0
Когато личният проблем те провокира да помогнеш на други
Източник: Личен архив

 Във връзка с предстоящия Ден на репродуктивното здраве в Русе тази събота се допитваме за подробности около събитието до член на сдружение „Зачатие“, инициатор и организатор на срещата между двойки, копнеещи за своя рожба и най-добрите специалисти по репродуктивно здраве в България.

Разговаряме с Мария Игнатова, на 35 години, от София. Майка на прекрасно момченце и член на сдружението от 2009 г.

- Мария, как разбрахте за "Зачатие"?

За "Зачатие" разбрах от Интернет, когато написах в Гугъл страшната тогава за мен дума „лапароскопия”. Попаднах на форумите към сайта, но в началото бях толкова изплашена от сблъсъка с новата диагноза, че дори не се регистрирах във форума, а само четях.

- Какво Ви провокира да станете член на сдружението?

Сайтът на „Зачатие” ми даде толкова много - безценна информация, невероятна подкрепа и прекрасни приятели. За мен бе естествено продължение от регистриран потребител на форумите на „Зачатие” да стана член на сдружението. Няма да забравя първата си среща на живо с тези силни и борбени жени... Тогава най-силно усетих нуждата да съм част от тях и да бъда в помощ на семействата, на които им предстои да извървят нелекия път на стерилитета. След тази среща станах част от голямото семейство на Зачатие.

- Защо продължавате да работите доброволно за сдружението, след като вече решихте личния си проблем?

Много просто, това е моята кауза! Знам колко е страшно, когато нямаш информация, когато няма с кого да споделиш своя проблем, когато няма кой да те разбере. Знам през какви трудности минава една двойка и знам колко е важно да има някой, който да ти подаде ръка и да ти покаже, че има светлинка в тунела.
От сърце пожелавам на двойките, които продължават своята борба, да изпитат радостите и трепетите от бременността и раждането. Вярвам, че всички успеят и ще прегърнат своето дете или дечица, само трябва да не губят вяра, да таят надежда и да имат сили да доведат борбата до успешен завършек.

- Разкажете какво правите и как хората биха могли да помогнат на "Зачатие"?

Едната възможност е да се включат като доброволци в инициативите на сдружението. Бих искала накратко да спомена за част от тях. Една от най-важните ни годишни прояви ще се състои на 8-ми юни в Русе - Денят на репродуктивното здраве. Това е най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в България, което провеждаме за осма поредна година. Освен основната тема, която ще засегнем - "Донорството при лечението на стерилитет - поглед от всички страни" – сме осигурили безплатни индивидуални консултации и групови беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве.

Останалата част от интервюто можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари