Мъжете виновни за менопаузата на жените, действително

Вероятно можела да изчезне при някои условия
19 юни 2013 16:29, Румяна Тасева
7
Мъжете виновни за менопаузата на жените, действително
Източник: Reuters

Мъжете са отговорни за менопаузата при жените, показа ново изследване на екип от учени от Университета Макмастър.

Професорът по биология Рама Сингх заедно с колегите си Джонатан Стоун и Ричард Мортън са установили, че менопаузата е резултат от естествения подбор. Изследователите са доказали, че мъжете винаги са имали предпочитание към по-младите жени, когато става въпрос за създаване на поколение. По тази причина не е било необходимо по-възрастните жени да продължат да бъдат фертилни след определена възраст.

Менопаузата представлява необратимо прекратяване на функционирането на яйчниците - окончателно прекратяване на менструирането, при което настъпва невъзможност за забременяване.

Лекарите дефинират менопаузата като период, настъпващ след последното менструално кръвотечение. Тя представлява серия от промени, които могат да започнат във възрастта между 30 или 40 години и да продължат в периодите около 50 и даже около 60 години.

Менопаузата е уникално явление в природата. Освен човешките същества, само косатките и китовете спират да се размножават сравнително рано.

„Ако мъжете създаваха поколение с по-възрастните жени, то менопаузата нямаше да възниква изобщо“, категоричен е проф. Рама Сингх.

Изследването му е публикувано в сп. PLoS Biologу. В крайна сметка резултатите от проучването показват, че менопаузата би могла да изчезне някой ден, коментира проф. Сингх. Според него, ако жените избираха единствено млади мъже, за да създадат поколение с тях, то мъжете щяха да изгубят плодовитостта си в определена възраст.

Още любопитна информация относно биологията ни можете да откриете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: менопаузаразмножаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Стига блъфове преди 10 години
Щеше да е вярно, ако нямаше физиологичното остаряване при двата пола. И аз бих искал да мога да имам най-малко по три пъти секс на ден, когато стана на 70 лазарника, ама не става. Вместо да се занимават с глупости, такива биоизследователи трябваше да се замислят за удължаването на активния живот на Човека, независимо какъв пол е, дори да е ***.Удължаването на живота на Човека се дължи на храната, а не толкона на някакви си медицински открития и стимули.
4
2
 
12
 
! Отговори
lol преди 10 години
Щях да се изненадам, ако жените са виновни за нещо.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай Боже, по-скоро медицината да постигне преодоляването на менопаузата, та жените, които не са успели да родят под 40-год. възраст, да могат да заченат по естествен път и със своя собствена, здрава и жизнена яйцеклетка с качествено ДНК или поне да станат донори с такива яйцеклетки, та някоя по-млада да износи детето им. Надявам се подобни дами да проявят достатъчно разум и да създадат дете на такава възраст, че да могат да го отгледат поне докато завърши средно образование.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах, вашата мъжка верица!!!!!ВИНОВНИ, а?Вината ви за менопаузата е НЕПРОСТИМА !!!
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТО И БЕЗ ТОВА СМЕ ИМ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО, ЗАЩО НЕ И ЗА ТОВА.