ГМО домати предпазват от сърдечносъдови заболявания

Като намаляват нивата на холестерола
18 юли 2013 15:26, Румяна Тасева
14
ГМО домати предпазват от сърдечносъдови заболявания
Източник: Reuters

Атеросклероза - втвърдяването на артериите и загубата на тяхната еластичност може да има тежки последствия, като сърдечен удар или инфаркт. Въпреки че съществуват медикаменти, с чиято помощ може да се премахне част от натрупаната по вътрешните стени на артериите плака, не всеки е готов да ги приема заради страничните им ефекти.
 
Подобренията в начина на живот и воденето на по-здравословно ежедневие определено могат да помогнат, но скоро ще се появи и нова алтернатива: геннодифицирани домати.
 
Доматите, създадени от изследователи в американския медицински колеж “Дейвид Гефен“, са модифицирани да синтезират пептид, аминокиселинно съединение, познато като 6F. Този пептид имитира успешно намаляващи плаката механизми на ApoA-1, който е основният белтък на HDL - “добрия“ холестерол.
 
При включване на този продукт само веднъж седмично в менюто на застрашени от подобни проблеми се очаква „терапевтичният домат“ не само да намали значително нивата на атеросклеротична плака, но да намали и риска от артериални възпаления и съответно сърдечносъдови заболявания.
 
6F белтъкът е много по-ефективен от ApoA-1 молекулата, която имитира и се приема само чрез консумиране на специалните домати – не е необходимо белтъкът да се изолира, пречиства или да се приемат специални медикаменти.
 
Предотвратяването на сърдечносъдови проблеми никога не е било по-вкусно.

Още любопитна информация за здравето можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Trial преди 10 години
Малко информация какви са последиците от ГМО:blog.zepir/en/blog/view/id/113/Rusnaci-shte-izlychvat-eksperiment-pokazvasht-posledicite-ot-GMO.html
11
2
 
0
 
! Отговори
Sando преди 10 години
Трябва да се измислят такива,които да предпазват от бременност та да не се раждат такива идиотчета и да пишат каквото им роди тиквата.
10
0
 
5
 
! Отговори
Trial преди 10 години
Е*ати смешната статия! Тия пропаганди на някой, дет' ще им повярва!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 8 Не вярвай на всичко написано. Или вярвай, но не си купувай... чакай да помисля... нищо.
8
0
 
14
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 10 години
Ами любопитко, преди няколко месеца беше публикувано едно френско изследване което показа плъхове хранени с ГМО, подути отвсякъде с тумори като буци, ако беше следял новините по тази тема щеше да го знаеш и нямаше да питаш!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГМО домати предпазват от сърдечносъдови заболявания, като намаляват нивата на холестерола! Те ще бъдат идеалната алтернатива за самоубийци, които не могат да се самоубият по религиозни причини, защото низките нива на холестерола са просто страничен ефект, главният ефект се изразява в бързо развитие на ракови клетки в почти всички органи и системи, което довежда до бърза среща със свети Петър и както се вика ни лук ял ни домат мирисал:))))
6
9
 
0
 
! Отговори
Любопитен преди 10 години
Вие, които говорите за ГМО като за чума, знаете ли конкретни вреди или само си говорите? Не защитавам и не нападам никого, просто ми е любопитно.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една промяна в генома за доброто на човека и 20 промени за доброто на търговеца.
4
7
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Генно модифицирания домат не може генно да модифицира твоя организъм така, че не се притеснявай излишно. Лошото на това, че не може генно да модифизира твоя организъм е, че не може и да ти налее малко мозък в кухата глава.
3
0
 
10
 
! Отговори
пдпдп преди 10 години
Вие нормални ли сте?????
2
1
 
15
 
! Отговори
123456 преди 10 години
А за ядене стават ли? Или да ги преглъщаме с вода, сок или друга течност?
1
1
 
21
 
! Отговори
Blake преди 10 години
Е, ще ви порастнат още 2 крака и 3 цици, ама нали няма да умрете от сърце :)