Депилацията на интимната зона може да ви лепне инфекция

93% от инфектираните по полов път съобщават за скорошно обезкосмяване
21 юли 2013 20:29, Румяна Тасева
7
Депилацията на интимната зона може да ви лепне инфекция
Източник: Reuters

Депилацията и някои други методи за премахване на окосмяването от срамната област увеличават многократно риска от заразяване с полово предавани болести.
 
Изследване акцентира върху вероятността от заразяване с Molluscum contagiosum - кожна инфекция, причиняваща подути, перловидни възпаления.
 
Инфекцията се прихваща чрез всяка форма на контакт. Доскоро най-често срещана при деца, през последните години се наблюдава силна тенденция на увеличаване на случаите при сексуален контакт.
 
Медици от кожна клиника в Ница, Франция предполагат, че отговорни за това са набиращите популярност практики за премахване на окосмяването при половите органи.
 
От всички пациенти, мъже и жени, които посещават клиниката с диагноза Molluscum contagiosum, прихваната по полов път, 93% наскоро са се подлагали на депилация на интимната област. 70% от тях използват метода на бръсненето, 13% - остригване и 10% - кола маска. Една трета от пациентите страдат от съпътстващо кожно заболяване, бактериална инфекция или генитални брадавици.
 
Специалистът съветва рисковата практика да бъде заменена с лазерна епилация, която не крие риск от подобни усложнения, понеже не нарушава целостта на кожата.

Повече за тази инфекция и други можете да научите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
7
 
! Отговори
пю преди 10 години
друго е да удариш един език срещу косъма
5
4
 
10
 
! Отговори
мадурко преди 10 години
ба ,то и сега са ми увиснали топките , а девъчките са провиснали много преди да започнат да я използват бразилската ти маска
4
4
 
42
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
нещо бизнеса с лазарни епилатори маи не върви, затова е и тази статия, ами намалете им цените де
3
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По принцип е вярно. Тя природата си знае работата и не напразно имаме там окосмяване, ама нали мода..... А да не говорим, че в някои страни така наречената бразилска кола маска, която масово се прилага в България, е забранена, защото след време води до увисване на кожата.....
2
3
 
20
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
КОЙТО Е НАПИСАЛ СТАТИЯТА.....СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ИМАЛ ,,СРАМНИ БУБОЛЕЧКИ,,.
1
4
 
20
 
! Отговори
@$%& преди 10 години
Баба вуна