Спирайте чипса на децата, води до увреждане на мозъка

Малките не трябва да го ядат заради отровно съединение
Обновена: 23 сеп 2013 13:55 | 20 сеп 2013 17:29, Александър Попов
14
Спирайте чипса на децата, води до увреждане на мозъка
Снимка: Reuters

Чипсът трябва да бъде категорично забранен за малките деца, алармираха британски учени. Изследване на университета в Бристол е показало, че чипсът предизвиква необратими изменения в работата на мозъка на децата.

Учените специално са анализирали състоянието на мозъка на малчугани на 3-4 години. Те почти всеки ден са яли чипс. В резултат на това у тях е имало понижаване на качеството на паметта, както и на намаляване на инициативността.

Причината се крие в голямото количество наситени мазнини в чипса, които пречат на мозъка да да функционира правилно.

Според направените изводи най-вредно за мозъка се оказва съединението акриламид. То се среща във всички видове чипс и е мутаген и канцероген. Заради неговите вредни свойства учените не препоръчват и на бременни жени да си хапват чипс.

Акриламидът се образува по естествен начин при термичната обработка на редица продукти, сред които са кафе, шоколад, бадеми, пържени картофи, крекери, чипс и други. А също когато се варят или пекат продукти, които са богати на въглехидрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: чипс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по-добре им спрете чалгата
12
3
 
9
 
! Отговори
Вного лъжат, ей... преди 10 години
Стига глупости от смахнати и болнави експериментатори и изследователи. Рецептата е една: Яжте и пийте с мярка всичко онова,.което ви е сладсо и според възможностите си. Народът е казал " 25 залъка, но различни". И най-важното е, по-малко стресови ситуации, макар че в този гаден свят в България, устроен от Тодор Живковите комсомолци, е адски трудно да избегнете стресовите ситуации.
11
3
 
5
 
! Отговори
участие преди 10 години
ДО mammyМАМИ, СПУКА МЕ ОТ СМЯХ! БРАВО ,МНОГО ВЕРНО!ДА СЕ ПАЗИМ ОТ ВСИЧКО И ОТ ВСЕКИ!СПОКО,ТЕ ИЛЮМИНАТИТЕ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ...ЗА НУЛА ВРЕМЕ!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до едно(1) много просто, за печалба, като няма вече държавен стандарт така става, кой каквито гомн@ произведе и хайде на пазара.
9
6
 
7
 
! Отговори
mammy преди 10 години
категорично спиране на плодовете, водата, чипса, що пък не и на игрите , общуването , спрете ги да излизат навън, че може да настинат, не ги водете на площадките , че може да се ударят, не ги къпете , че може да се намокрят...да карат само на тутманици, мекици, бозици и айряни, фафли , та стой та гледай после увреждания, разреждания и други такива
8
2
 
18
 
! Отговори
да преди 10 години
То е ясно, че във всичко се блъска "витамин" Е и всички други стабилизатори и прочие.Затова сме станали толкова стабилни, нищо не може да ни размекне вече.:)Лошото е че има хора, които минават в абсолютната маниакалност да не ядат почти нищо...т.н. орторексици...Затова, както е казал Богдан, яжте и пийте умерено, другото е Божа работа.Дозата прави отровата.
7
2
 
20
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Яжте и пийте каквото ви е сладко и можете да си позволите, защото никой не знае какво го чакаследващия час,ден и година и не се поддавайте на рекламната манипулация, че всичко вкусно е вредно..какво, само на коприва и минерална вода ли да се живее!?
6
11
 
7
 
! Отговори
.. преди 10 години
Valgarite sa s uvreden mozak TVA se vijda a Dali e ot 4ips ili hlqb tam si4ko e vredno !!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако има агенция за храните още утря трябва да ги спре а не само пожелания. ОМРЪЗНАХТЕ МИ С ТЕЗИ ИЗМАМИ. По добре ги разбира дядката с коментара си в 4.....
4
1
 
32
 
! Отговори
ДядоГОШО преди 10 години
Забележете,че все по-вече млади хора пълнеят от храната която консумираме защото са с разните му Е-та /набухватели,подсладители ,бои и т.н./ уж безвредни за еврострукторите защото търговците тъка им е изгодно. НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ЗДРАВЕТО НИ!!!
3
2
 
24
 
! Отговори
eko72 преди 10 години
Американските ученици чипса ги кара да стрелят в училище. Аз пък си мислех че системата ги прави ***.
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора! Осъзнайте се! Храната е отровна, водата е отровна! Въздуха ни изгаря живи! Спасете се и се самоубийте! ... Вие какво искате безсмъртни ли да сте, спокойно, жив никой няма да остане. Нормално, като се прекалява с нещо да има негативни ефекти. То нека ям аз по 20 кила броколи на ден па дали ще съм жив още.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тогава защо е на пазара ???