Какво помага при мигрена?

Алтернативните начини да преборите главоболието
29 сеп 2013 11:58, Мария Дуковска
4
Какво помага при мигрена?
Снимка: Sxc.hu

Мигрената е състояние, при което човек усеща интензивна и пулсираща болка в една определена област на главата. Тази болка често е придружена от гадене, повръщане, замъглено виждане и свръхчувствителност към светлина и звук. Пристъпът на болка може да трае от няколко минути до няколко часа, дори дни. Мигрената често започва от юношеството или в началото на зрялата възраст.

Тя често изпраща предупредителни симптоми, някои от тях са:
  • запек
  • замаяност и главоболие
  • депресия
  • глад за определени храни
  • хиперактивност
  • раздразнителност
  • скованост на врата
  • неконтролирано прозяване
В много от случаите човек не разбира, че страда от мигрена. Какво провокира появата на мигрена не е съвсем ясно. Една от теориите е, че дисбаланс в хормоните може да е причина за главоболието (дисбаланс на серотонина и естрогена). Също така се смята, че тя по-често се наблюдава при жените, отколкото при мъжете.
Добре е щом забележите зачестяване на тези симптоми да се консултирате с лекар. Ако е налице този проблем, има някои стъпки, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре.
 
Коензим Q10
 
Коензим Q10 е антиоксидант, който е особено важен за здравето на кръвоносните съдове. Помага за увеличаване притока на кръв към мозъка, подобрява кръвообращението и предпазва клетките от окислително увреждане.
 
Магнезий
 
Според учени има връзка между магнезия и ефикасността на лечението на мигрена. Според тях хората, които страдат от тези нетърпими болки в главата обикновено имат ниски нива на магнезий. Освен това пациенти, които по време на лечебния процес са приемали магнезий са намалили честотата на симптомите с до 40%.
 
Вратига
 
Това растение от години помага на хората страдащи от хронично главоболие. Билката намалява възпалението и помага на пациентите по-бързо да се възстановят от болката. Приемайте я под формата на чай или хранителна добавка.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лекари са ни казвали - за деца помааг много кока кола, а за върстани - кафе и задължитгелон да си нахранен. Тгова не е е болест на главата, а на стомаха. като се умиероиш илби не си нахранен, тогаав те заболява главата. Спасението - пиеш бързо едан чаша Кока кола - - постоянно го правим за 9-годишната ми сестра. И в училище си носи колата, и дава резултати.
3
2
 
3
 
! Отговори
metro57 преди 10 години
Глупости. Печалбарство в ход.
2
4
 
6
 
! Отговори
Боб Марли преди 10 години
Канабис.
1
2
 
7
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ВИТАМИН У.......