Можем ли да отслабнем с коремни преси?

И кои упражнения са най-ефективни за изгаряне на калории..
16 окт 2013 15:43,
9
Можем ли да отслабнем с коремни преси?
Reuters

Включването на коремни преси в тренировките предлага множество облаги, но упражнението само по себе си не е особено ефективно в топенето на мазнини. То трябва да се комбинира с упражнения, по-активно изгарящи калории, както и с подходящ хранителен режим.

Тялото изразходва калории постоянно, за да захранва с енергия функциониращите си тъкани и органи. За да се постигне загуба на телесни мазнини, е необходимо да се изразходват повече калории, отколкото са приети с храните и напитките за деня. Когато това се случи, тялото започва да разгражда и натрупаните мазнини, за да добие заключената в тях енергия. Статистически за лишаването от 1 кг мазнини трябва да се изразходят около 5-6000 калории. За оптимално хранене се счита приемът на 2500 кал дневно за мъже и 2000 кал за жени. 

Пресите са натоварваща тренировка, която е ефективна за силата и формата на коремната мускулатура. Мускулът rectu abdominis е основният мускул на долния торс и когато е в отлична форма, структурата му се познава като „плочки” на корема. Мускулната тъкан обаче е отделна от мастната и пресите не влияят количеството мазнини, покриващи коремните мускули. За премахването на тези коремни мазнини са необходими упражнения, които изгарят повече калории, като кардио тренировките.

 Кардио упражненията усилват сърдечния ритъм, който компенсира повишеното натоварване чрез адекватно кръвоснабдяване на действащите тъкани и тяхното зареждане с енергия. Тичане, плуване, колело - този тип упражнения изгарят калории много по-бързо от коремните преси. Според специалисти тичането и скачането на въже изразходват най-много калории за кратък период от време, като за един час 90 килограмов човек би изгорил около 800 ккал при тичане с 8 км/час или 1070 ккал при скачане на въже. Коремните преси натоварват толкова мускули, че за един час ще изгорят едва 400 ккал, което ги прави неефктивни като упражнение за отслабване.

Това не прави коремните преси безсмислени, напротив: тяхното включване в тренировката, преди или след кардио, резултира в двойна полза от натоварването: коремната област едновременно губи мазнини и се оформя нейният релеф, който става все по-видим с всеки изгубен килограм.

Още полезна информация за фитнес може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
14
 
! Отговори
до разбирачи преди 10 години
Ми не съм лоясал и не съм спирал да спортувам. А това, че с кардио се отслабва най-добре си е 90-рска лъжа, на която все още твърде голяма част от тълпата вярва. Но трябва да си ползваш и мозъка иначе отслабваш само умствено. Тренировките трябва да адресират проблемите на индивидуалния човек. Да кажеш на нетренирал, затлъстял човек тичай и прави коремни преси - ще му докараш артрит на колената и някоя дископатия. Без изградена core мускулатура кардиото е безсмислено.
7
0
 
17
 
! Отговори
Гладен преди 10 години
Глад му е майката.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами енергийната стойност на опаковките като ги гледам са смятани за 1гр. въгл. и белт. = 4 , а мазнините са 9 калории... та в тоя ред 1кг. мазнини е 9000 калории и статията е подвеждаща с това 5-6000.
5
1
 
20
 
! Отговори
МноготРайна преди 10 години
С коремни преси не се отслабва, но за сметка на това заяква торса и затова горят килокалориите при тренировки. Правете коремни преси! Голямо удоволетворение ще получите от това и в леглото ;)
4
3
 
19
 
! Отговори
Разбирачи преди 10 години
1, ти вероятно си лоясал/а и през живота си нищо не си правил/а.В интерес на истината, коремните преси заздравяват и стягат коремната стена, като свиват обиколката на талията, но не водят до чувствително намаляване на мастните депа.Истината е, че мазнини се топят най-добре в аеробен режим, или казано по-просто, когато при бягане или ходене сърдечният пулс е между 118 и 132 удара в минута.За подобряване разграждането на мазнини е добре да се взима аминокиселината L-Carnitin.
3
2
 
18
 
! Отговори
аспарух преди 10 години
Не не може да се отслабне с коремни,може да ви заболи кръста,кардио е истината скоро го разбрах и аз ,кардио + правилен хранителен режим и 5-6 кила на месец падат
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тази статия никой не я коментира, понеже всички са заседнали само пред компютрите по цял ден. Кой по работа, кой по тъпотия.
1
6
 
20
 
! Отговори
:) преди 10 години
Коремни преси и тичане :D по-кофти комбинация за отслабване трудно мога да си представя... И накрая какво - скапани стави, прецакан гръбнак и на всичкото отгоре дебели