Как да премахнете чесновия дъх?

Вода с лимон ще ви помогне да освежите дъха си
Обновена: 10 ное 2013 21:22 | 10 ное 2013 21:19, Мария Дуковска
2
Как да премахнете чесновия дъх?
Снимка: Sxc.hu

Чесънът е вкусен и полезен. Лятно време той е неделима част от освежаващия таратор, а есенно и зимно време пази и лекува от настинки и грип. Въпреки многобройните му ползи за здравето, чесънът мирише недотам приятно, миризмата му е остра и трайна.

Освен измиването на зъбите с паста и четка за зъби, почистването на междузъбните пространства с дентален конец и изплакването с дентална вода, има още няколко трика, с които може да намалите дъха на чесън.
Първото и най-бързо решение е да сдъвчете ментова дъвка или да смучете ментови бонбони.
 
Вода с лимон
 
Тя е освежаваща и също ще намали миризмата на чесън. Изстискайте малко количество сок в чаша вода. Може леко да изжабуркате устата, а останалата част от лимонадата изпийте. Тези от вас, които обичат вкуса на лимона, могат и да сдъвчат малко от месестата му част.
 
Горчица
 
Тя съдържа куркума, която помага за предотвратяването и премахването на лошия дъх. Ако в салата или ястието ви има чесън, добавете и горчица. Другият вариант е да лапнете една лъжичка горчица и да я подържите няколко минути в устата си, а след това да я изплакнете с вода.
 
Магданоз
 
Магданозът е отлична билка, която освен от акнето, ще ви отърве и от чесновия дъх, тъй като съдържа хлорофил, който действа като естествен ароматизатор. Достатъчно е да сдъвчете няколко листенца пресен магданоз. Ако нямате под ръка от него може да го замените с копър, мента, кардамон или карамфил.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: здраведъхчесънуста
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
да да преди 10 години
Дъха на чесън се премахва с лук.И бегом в градския транспорт.Такива поне са ми наблюденията за културата на пътниците.
1
1
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
тръгнете си от турция