Чаят от целина помага на бъбреците

Полезен е при наличие на камъни
Обновена: 15 ное 2013 19:11 | 15 ное 2013 19:11,
0
Чаят от целина помага на бъбреците
Източник: Reuters

Чаят от семена на целина е една от най-потентните билкови отвари, която доказано помага за оздравяване при бъбречни камъни или хронично бъбречно заболяване. 

Той трябва да се приема поне веднъж дневно, три дни в седмицата. Приготвя се просто и бързо: 1 с.л. семена се смилат и се заливат с 0,5 л вряща вода и се оставят да киснат. Отварата се изстудява, прецежда се и е готова за консумация.

Семената на целината имат директно действие върху бъбреците, като значително повишават отделянето на вода. Ставите също се облагодетелстват от съединенията в семената и с тяхна помощ се очистват от натрупани токсини, които съпровождат възпалителни заболявания като артрита. Най-често се приема в комбинация с чай от глухарче, чиито съставки подсилват полезните ефекти на целината.

Съдържащите се в билковия чай фталиди носят деуретично, антисептично и леко седативно действие. Ароматните масла на билката са с ясно изразени противогъбични и антимикробни свойства и потискат и разрушават колонни на патогенни микроорганизми като Staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Shigella dysenteriae, Salmonella typhi и др.

Чаят от семената на целина съдържа прилични количества калций, желязо, фосфор, цинк и витамини А и С. Известен е и с по-леките си ефекти: стимулира апетита и потиска мускулните спазми със сила, сходна с тази на валериана.

Този чай, обаче, е абсолютно забранен за бременни, понеже може да доведе до преждевременно раждане. След раждането е препоръчителен, тъй като подобрява отделянето на кърма.

 

Повече информация за билки може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари