От осмия месец бебето започва да хитрее

То става все по-любопитно
15 ное 2013 22:43, Румяна Тасева
3
От осмия месец бебето започва да хитрее
Източник: Reuters

Отскоро бебето е започнало да захитрява. От втората седмица на осмия месец то съвсем целенасочено изпитва авторитета ви. Отсега е удачно да създавате у него полезни навици и да го възпитавате. В този смисъл време му е да научи, че вещите не се хвърлят просто така, не се късат цветята и дърпа косата на сестричката.

Имайте предвид обаче, че бебето далеч не е злонамерено или лошо настроено, то единствено е любопитно към отношението ви. Другият важен момент е, че то помни не повече от няколко секунди, което означава, че със сигурност се налага да му повтаряте някои неща. Бъдете внимателни и тактични.

През този период бебето открива третото измерение и как предметите са поставени в пространството. Занимава го сблъсъкът между тях, подреждането им едно в или до друго и разглобяването на вещите. То вече е наясно, че предметите са трайни и въпреки че понякога ги губи от поглед те съществуват. 

В огледалото разпознава много точно къде сте вие и кое е образът ви, като предпочита да наблюдава вас, а не отражението ви.

За да се заиграва по-дълго – укрепнал е гърбът му, може да го държи дълго време изправен и да се накланя настрани в седнало положение, което способства протягането и взимането на желани играчки. 

Повече здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Аха,и като пораснат, вече са се превърнали в перфектна машина за лъжа и измама,както всички ! :)
1
0
 
10
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Bafmaamu, moqt ot 3-tiq mesec se iztarikati , maimunqka ...