Косата издава от какво сме болни

Лошото й състояние може да е симптом за заболяване
25 ное 2013 21:53, Мария Дуковска
0
Косата издава от какво сме болни
Снимка: Sxc.hu

Красивата и лъскава коса се нуждае от постоянни грижи. Често, въпреки че купувате качествена козметика за коса, тя изглежда вяла, загубила своя блясък или дори капе. В тези моменти тялото ви се опитва да подскаже, че има някакъв друг здравословен проблем.

Често недоброто здраве си личи именно по състоянието на кожата, косата и ноктите. Ето и кои са най-често срещаните неразположения, за които състоянието на косата може да подскаже.
 
Когато косата е суха, накъсана и без блясък
 
Възможно е това да е в следствие на боядисване, третиране с маша, сешоар, козметика, която не подхранва достатъчно косъма и т. н. Лошото състояние на косата може да се крие и в начина на хранене. Липсата на витамини като витамин E и витамин A, липсата на желязо и други важни протеини и минерали може да влоши състоянието на косата.
 
Пърхот
 
Неприятен козметичен проблем, който подсказва за други кожни заболявания като псориазис, екзема. Пърхотът често се появява и при прекалено отделяне на себум от кожата. От друга страна, прекаленото омазняване на скалпа може да подсказва за хормонални нарушения. Неврологични заболявания, лоша хигиена и стрес също могат да са фактор за възникването на пърхот.
 
Изтъняване на косата
 
Всеки косъм има определена плътност. Ако забележите изтъняване на косъма, това може да подсказва за проблем с щитовидната жлеза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари