Пчелен восък помага при хемороиди

И при псориазис и акне
Обновена: 13 дек 2013 20:20 | 13 дек 2013 20:20, Мария Дуковска
1
Пчелен восък помага при хемороиди
Снимка: Sxc.hu

Пчелният восък се произвежда от пчелите в кошерите. Той основно изгражда медените пити. Цветовете, в които се среща са бяло, жълто, оранжево, кафяво или червеникаво. Цветът обикновено се определя от възрастта на медената пита. Основните съставки на пчелния восък са мастни киселини и дълговерижни алкохоли.

При термична обработка, над 60 градуса, той се топи, а над 80 градуса променя цвета си. Пчелният восък има широко приложение. Често се използва за покриването на сирена и кашкавали с цел да се запазят техните качества за по-дълго време. Използва се за направата на свещи, бои за обувки. Използва се и в производството на козметични и фармацевтични продукти.
 
Рядко се приема орално, въпреки това някои хора го включват към диетите си в малки количества, защото е богат на баластни вещества. За лечение на редица кожни проблеми е използван още преди векове. И до днес той носи много ползи за здравето.
 
При какво може да помогне пчелният восък?
 
Алергии
 
Необичайна практика е да се използва за облекчаването на алергични реакции, чрез поставянето на свещи от пчелен восък в помещението. При горенето на тези свещи се отделят отрицателни йони, които пречистват въздуха от прахови частици.
 
Хемороиди
 
Препоръчва се комбиниране на масло от невен, зехтин и пчелен восък при лечението на хемороиди и анални фисури. Прилагана върху засегнатите участъци, тази вълшебна комбинация облекчава сърбежа, подуването и кървенето причинено от хемороидите.
Заздравява косата
 
Пчелният восък е естествено лекарство за лечение на косопад и стимулиране растежа на косата. Ето защо е включван в състава на много козметични продукти за коса като балсами, маски, шампоани. Той е естествена хипоалергенна съставка, която не предизвиква дразнение на скалпа и придава обем и блясък на косата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
titi преди 10 години
ne znaeh