Риба – за здрав стомах и здравословно тегло

Ускорява метаболизма
Обновена: 27 дек 2013 12:55 | 27 дек 2013 12:30, Румяна Тасева
1
Риба – за здрав стомах и здравословно тегло
Източник: Reuters

Рибата е представена от много и различни видове, но най-общо тя е речна и морска. Това е изключително важно разделение, заради нивата на йод в рибното месо. То е изключително богато на много чисти белтъчини. На практика в него липсват въглехидрати, което го прави много подходящо за прием на вечеря, защото теоретично рибата става уникално лесна за преработка и по-важното - не оставя запаси като подкожна мастна тъкан. Тя се препоръчва за много професионални спортисти от кръга на бодибилдинга, които искат да взимат поне веднъж дневно идеално изчистен белтък, изключая млечния такъв. Освен че предпазват от натрупване на подкожни мазнини, подпомагат анаболизма на мускулите към по-голям растеж.

Рибата е изключително богата на витамини - А, B, C, D, E. Акцентите падат върху витамин В - В1, В2 и В12. За отслабване и цели свързани с понижаване на телесна мазнина за сметка на мускулна маса и оформление, най-важният компонент на витамин В е витамин В12 - кобаламин. Това е основният синтезатор на л-карнитин в организма по естествен път. Тоест разграждаме мазнини по естествен път. Витамин D има калцифиращ ефект върху костите и мускулите - тоест участва в анаболните реакции на организма за изграждане на клетки, растеж на мускулните влакна, на костите и пр.

Рибата е изключително богата и на полиненаситени мастни киселини. Това са най-често срещаните омега-3 мастни киселини - линоленова киселина, и омега-6 мастни киселини - линолова. Тези две мастни киселини всъщност представляват ключа по-доброто храносмилане и поддържането на ниско тегло. Омега-3 и омега-6 мастните киселини участват в метаболитните дейности на организма. Благодарение на богатия липиден състав, метаболизмът се ускорява трайно с помощта на тези киселини.

Продължението на статията прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
зико преди 10 години
Добра статия,но при социализма рибата,скумрията например беше на 0.80 лв. килограма а сега гони 8 лева нима моята заплата е пораснала 10 пъти, по скъпа е от пилешкото и свинското месо, сякаш тези които е ловят е хранят с банички в морето.